Λόγω του τεράστιου και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των ανθρώπων αυτών, έχει δημιουργηθεί σε κάποιους, ο φόβος της μετάδοσης ασθενειών και μάλιστα, από χρόνια εξαφανισμένων για τα ελληνικά δεδομένα. Στο φόβο αυτό απαντά ο Γενικός Διευθυντής των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», Βασίλης Στραβαρίδης στην εκπομπή One Direct.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν περάσει από την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, διαφορετικών θρησκειών, διαφορετικής κουλτούρας.

Λόγω του τεράστιου και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των ανθρώπων αυτών, έχει δημιουργηθεί σε κάποιους, ο φόβος της μετάδοσης ασθενειών και μάλιστα, από χρόνια εξαφανισμένων για τα ελληνικά δεδομένα.

Στο φόβο αυτό απαντά ο Γενικός Διευθυντής των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», Βασίλης Στραβαρίδης στην εκπομπή One Direct.

Σύμφωνα με τον κ. Στραβαρίδη, βασικό κομμάτι της δουλειάς των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» στον κόσμο γενικότερα και στην Ελλάδα ειδικότερα, είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος πραγματοποιείται κυρίως σε παιδιά έως πέντε ετών. Ωστόσο για τους ενήλικες, οι υπηρεσίες είναι ελλιπείς τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία.

Ο κ. Στραβαρίδης μίλησε για τις ιατρικές δομές που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά του Αιγαίου και εξήγησε πως για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά δεν είναι απαραίτητοι μόνο οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, αλλά και οι πολιτισμικοί διαμεσολαβητές, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διερμηνεία.

Η επικείμενη δημιουργία «κλειστών δομών – φυλακών», θα δυσκολέψει τις διαδικασίες, υποστήριξε ο κ. Στραβαρίδης και τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό σύστημα που θα περιλαμβάνει όλη την Ευρώπη ώστε να αποφασιστεί πού θα μετακινηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι» και πρόσθεσε πως «κάποιες απόψεις και φιλόδοξα σχέδια ακούγονται ωραία, αλλά το θέμα είναι να φανούν αλλαγές στην πράξη».

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr