Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ρόλος των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» στην υγεία των προσφύγων

Ο ρόλος των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» στην υγεία των προσφύγων

Λόγω του τεράστιου και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των ανθρώπων αυτών, έχει δημιουργηθεί σε κάποιους, ο φόβος της μετάδοσης ασθενειών και μάλιστα, από χρόνια εξαφανισμένων για τα ελληνικά δεδομένα. Στο φόβο αυτό απαντά ο Γενικός Διευθυντής των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», Βασίλης Στραβαρίδης στην εκπομπή One Direct.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν περάσει από την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, διαφορετικών θρησκειών, διαφορετικής κουλτούρας.

Λόγω του τεράστιου και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των ανθρώπων αυτών, έχει δημιουργηθεί σε κάποιους, ο φόβος της μετάδοσης ασθενειών και μάλιστα, από χρόνια εξαφανισμένων για τα ελληνικά δεδομένα.

Στο φόβο αυτό απαντά ο Γενικός Διευθυντής των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», Βασίλης Στραβαρίδης στην εκπομπή One Direct.

Σύμφωνα με τον κ. Στραβαρίδη, βασικό κομμάτι της δουλειάς των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» στον κόσμο γενικότερα και στην Ελλάδα ειδικότερα, είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος πραγματοποιείται κυρίως σε παιδιά έως πέντε ετών. Ωστόσο για τους ενήλικες, οι υπηρεσίες είναι ελλιπείς τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία.

Ο κ. Στραβαρίδης μίλησε για τις ιατρικές δομές που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά του Αιγαίου και εξήγησε πως για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά δεν είναι απαραίτητοι μόνο οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, αλλά και οι πολιτισμικοί διαμεσολαβητές, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διερμηνεία.

Η επικείμενη δημιουργία «κλειστών δομών – φυλακών», θα δυσκολέψει τις διαδικασίες, υποστήριξε ο κ. Στραβαρίδης και τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό σύστημα που θα περιλαμβάνει όλη την Ευρώπη ώστε να αποφασιστεί πού θα μετακινηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι» και πρόσθεσε πως «κάποιες απόψεις και φιλόδοξα σχέδια ακούγονται ωραία, αλλά το θέμα είναι να φανούν αλλαγές στην πράξη».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024