ΙΣΑ : Ανησυχία για το κρούσμα διφθερίτιδας, να ληφθούν μέτρα για τον βασικό εμβολιασμό
«Η εμφάνιση κρούσματος διφθερίτιδας, μετά την επιδημία της ιλαράς, το τελευταίο χρόνο, συνιστά σοβαρό λόγο για να ληφθούν μέτρα» αναφέρει ο ΙΣΑ και καλεί την πολιτεία «να θεσμοθετήσει την υποχρεωτική κάλυψη των παιδιών με το βασικό εμβολιασμό»
Την έντονη ανησυχία του για τον θάνατο ενός 8χρονου παιδιού από διφθερίτιδα, μία ασθένεια που είχε εκριζωθεί από τη χώρα μας, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα, για να διασφαλίσει την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.
«Η εμφάνιση κρούσματος διφθερίτιδας, μετά την επιδημία της ιλαράς, το τελευταίο χρόνο, συνιστά σοβαρό λόγο για να ληφθούν μέτρα» αναφέρει ο ΙΣΑ και καλεί την πολιτεία «να θεσμοθετήσει την υποχρεωτική κάλυψη των παιδιών με το βασικό εμβολιασμό, προκειμένου να κάνουν εγγραφή στο σχολείο, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης».
Ζητά επίσης το συστηματικό έλεγχο για την πιστή εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού.
Να διασφαλιστεί ο εμβολιασμός των προσφύγων
Επίσης, καλεί το υπουργείο Υγείας να διασφαλίσει την εμβολιαστική κάλυψη των προσφύγων και των ομάδων του πληθυσμού που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και δεν έχουν πρόσβαση στις δομές της υγείας.
Παράλληλα, εφιστά μεγάλη προσοχή στο αντιεμβολιαστικό κίνημα «που παραπληροφορεί την κοινή γνώμη και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».
Πατούλης: Καμπανάκι κινδύνου που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε
«Η εμφάνιση κρούσματος διφθερίτιδας στη χώρα μας αποτελεί καμπανάκι κινδύνου που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε» τόνισε σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.
«Καλούμε την πολιτεία να λάβει μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας τη καθολική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Αρχής γενομένης, από τα σχολεία, στα οποία θα πρέπει να ελέγχεται το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και να διασφαλίζεται η εμβολιαστική του κάλυψη.»
» Η χώρα μας έχει ρεκόρ θανάτων από αιτίες που θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί και είναι πλέον προφανές ότι είναι απόλυτα αναγκαία, μια σοβαρή στρατηγική, για την προστασία της δημόσιας υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442