Στην Ελλάδα από χθες Τετάρτη ο μεγαλομέτοχος της Fairfax, βασικού μετόχου της Eurobank, για επαφές τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τη διοικητική ομάδα της τράπεζας.

Ως «πρεσβευτής» για επενδύσεις και κορυφαίος ξένος επενδυτής στη χώρα βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα

Ο μεγαλομέτοχος της Fairfax, βασικού μετόχου της Eurobank, Πρεμ Γουάτσα βρίσκεται στην Ελλάδα για επαφές τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τη διοικητική ομάδα της τράπεζας.

Ο κ. Γουάτσα επιθυμεί να εμφανιστεί ως φυσικός «πρεσβευτής» των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, και σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, στο πλαίσιο των επαφών του, ο Ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής θα επικαλεστεί την εμπιστοσύνη την οποία επέδειξε στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της πολυετούς κρίσης, διεκδικώντας τον ρόλο του κορυφαίου ξένου επενδυτή στη χώρα.

Όπως επισημαίνουν πηγές που έχουν εικόνα των επαφών του, καθώς τα πράγματα ομαλοποιούνται και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο ραντάρ των επενδυτών, πολλοί ενδιαφερόμενοι κυρίως από Βόρεια Αμερική, μπορούν δυνητικά να «ακολουθήσουν» τον κ. Γουάτσα σε επενδυτικές επιλογές.

Σημειώνουν δε πως ο ίδιος εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών στην επενδυτική κοινότητα τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ και μπορεί να εισαγάγει ελληνικές επενδύσεις αξίας στους πολλούς ενδιαφερόμενους.

Η ατζέντα των συναντήσεων

Πλούσιο το πρόγραμμα συναντήσεων του Πρεμ Γουάτσα περιλαμβάνει εκτός από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, συμμετοχή σε συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων ΣΕΒ, κ. Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ ( Ελληνική Συνομοσπονδία Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Ρέτσο, προκειμένου να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια ευρεία εικόνα των ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει τις ευκαιρίες αυτές στους συνομιλητές του.

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως είναι πιθανό σε επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο κ. Γουάτσα να έλθει μαζί μια ομάδα επενδυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα ενημερωθεί για τις επιδόσεις της Eurolife, και της Eurobank, ειδικά για τη συμφωνία της τελευταίας σχετικά με τη διαχείριση του χρηματοδοτικού σχεδίου για το εμβληματικό πρόγραμμα του Ελληνικού.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr