Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμ Γουάτσα: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα μας εκπλήξει

Πρεμ Γουάτσα: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα μας εκπλήξει

Έκπληξη θα αποτελέσουν οι ρυθμοί ανάπτυξης που θα καταφέρει η ελληνική οικονομία, αναφέρει ο διάσημος επενδυτής Πρεμ Γουάτσα

Έκπληξη θα αποτελέσουν οι ρυθμοί ανάπτυξης που θα καταφέρει η ελληνική οικονομία, αναφέρει ο διάσημος επενδυτής Πρεμ Γουάτσα σημειώνοντας η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται πως εστιάζει στην εφαρμογή φιλικών προς την επιχειρηματικότητα πολιτικών και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Μιλώντας στο Liberal ο ισχυρός άνδρας της Fairfax εκτίμησε ότι ρυθμοί ανάπτυξης του 3% και 4% είναι χαμηλοί για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γουάτσα επαινεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ενώ χαρακτήρισε τα διοικητικά στελέχη των ελληνικών εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει ο καναδικός κολοσσός ως «από τα καλύτερα στον κόσμο». Όσον αφορά στις αγορές ομολόγων, προέβλεψε ότι οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων θα συγκλίνουν με της υπόλοιπης ευρωζώνης όταν οι επενδυτές καταλάβουν ότι η χώρα διαθέτει την πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνηση στην Ευρώπη. «Όταν οι επενδυτές καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος της Ευρώπης και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος διότι διαθέτει αυτοδύναμη και φιλική προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνηση και όταν τα λόγια γίνουν πράξεις, θα κλείσει η ψαλίδα με την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη της Ελλάδας για ξένες επενδύσεις. «Η σημερινή κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή φιλικών προς την επιχειρηματικότητα πολιτικών και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε να ακολουθήσει έναν δύσκολο δρόμο, όμως τα πήγε καλά και έδωσε τη σκυτάλη στη νέα κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει από μία καλή βάση. Εκτίμησε ωστόσο ότι «η σημερινή κυβέρνηση θα τα πάει περίφημα».

Ο Γουάτσα τόνισε την σημασία του να δοθούν κίνητρα στους επενδυτές, όπως για παράδειγμα κίνητρα για την ανάπτυξη ακινήτων, είτε κίνητρα που αφορούν φορολογικές ελαφρύνσεις, περιορισμό της γραφειοκρατίας κα.

Χαρακτήρισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας «πολύ καλές», προσθέτοντας ότι «όσο αναπτύσσεται η οικονομία τόσο θα αυξάνονται οι επενδυτικές δυνατότητες στην Ελλάδα».

Αναφορικά με το θέμα του Brexit ο Γουάτσα ανέφερε ότι βραχυπρόθεσμα ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες αναταράξεις, λόγο του γεγονότος ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί η εξέλιξη του «διαζυγίου» και αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα. Εξέφρασε, ωστόσο την εκτίμηση ότι  η έξοδος της Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει καλό και στις δύο πλευρές.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024