Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Grandi είχαν, μεταξύ άλλων, εκτενή συζήτηση για τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια λόγων των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από την Τουρκία και την ανάγκη να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις στην κρίση.

Με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Filippo Grandi, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Grandi πραγματοποιεί από την Τρίτη διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Grandi είχαν εκτενή συζήτηση για τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από την Τουρκία και την ανάγκη να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις στην κρίση.

Επίσης, αναφέρθηκαν στην καθοριστική συμβολή του εδώ γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην προετοιμασία και έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς και στη σημαντική προσφορά του προσωπικού της στα βασικά σημεία εισόδου και στην ενδοχώρα για την ταχεία εξέταση των χιλιάδων αιτημάτων διεθνούς προστασίας που υποβάλλονται στις αρμόδιες Αρχές.

«Κανένα Παιδί Μόνο»

Περαιτέρω, ο πρωθυπουργός πληροφόρησε τον κ. Grandi σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία της Κυβέρνησης «Κανένα Παιδί Μόνο», που έχει στόχο τη δημιουργία δομών φιλοξενίας για τα ασυνόδευτα ανήλικα, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της UNHCR και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Grandi για τις προσπάθειες που καταβάλλονται εντός ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, καθώς και για τον προσφάτως υιοθετηθέντα από το ελληνικό Κοινοβούλιο νέο νόμο για το άσυλο, ενώ επεσήμανε την ανάγκη αυστηρής τήρησης της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016 από την τουρκική πλευρά.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024