Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που όλοι ή έστω οι περισσότεροι αγαπάμε. Ερχόμαστε κοντά με τους αγαπημένους μας και κάνουμε το σπίτι να μοιάζει πιο φωτεινό, γιορτινό και «χαρούμενο». Δε χρειάζεται ωστόσο να σκέφτεστε ότι πρέπει να δώσετε πάρα πολλά λεφτά για να γιορτάσετε. Ακολουθούν μερικές έξυπνες και οικονομικές ιδέες για τον στολισμό του σπιτιού.

Δέντρο

Δεν είναι απαραίτητο πρώτιστα να κόψετε ένα αληθινό δέντρο. Πέραν ότι δεν είναι οικολογικό, δεν κρατάει για «πάντα».  Μπορείτε να πάρετε με άλλο υλικό το οποίο θα σας κρατήσει για πολλές δεκαετίες, χωρίς να αγοράζετε καινούργιο κάθε χρόνο.

Το δέντρο δε χρειάζεται ούτε να είναι 2 μέτρα ύψος, ούτε και 30 εκατοστά. Υπάρχουν πολλές προσφορές για δέντρα με συνθετικό υλικό κατασκευής που είναι ψηλά, ανθεκτικά και μοιάζουν σα φυσικά. Το δέντρο θα είναι ωραίο να έχει ένα αστέρι στην κορυφή του (σύμβολο του Άστρου της Βηθλεέμ) το οποίο συνήθως είναι χρυσό, ή ασημένιο. Το αστέρι δίνει μία πιο λαμπερή εμφάνιση στο δέντρο.

Στολίδια

Μπορείτε να φτιάξετε στολίδια από κουκουνάρια τα οποία θα τα βάλετε στη βάση του δέντρου με μία φάτνη, ή θα τα βάψετε με χρυσόσκονη και άλλο χρώμα. Έχετε την επιλογή επίσης να τα βάλετε πάνω στα κλαδιά, και να τα έχετε δίπλα στα υπόλοιπα στολίδια.

Τα κουκουνάρια είναι τέλεια για να βάλετε αυτοκόλλητα, να βάλετε χαρτόνι με το πρόσωπο του Άγιου Βασίλη και να το κολλήσετε πάνω τους κλπ. Η χρυσόσκονη σε αποχρώσεις ροζ, μπλε , φούξια, κόκκινο πάει πάρα πολύ πάνω τους.  Μπορείτε επίσης αντί για δέντρο να φτιάξετε εσείς ένα δεντράκι με κουκουνάρια. Απλό λιτό ωραίο και απέριττο. Κολλάτε επίσης με λίγη σιλικόνη ένα κορδελάκι, το κάνετε φιόγκο και το κρεμάτε στα κλαδιά. Αυτό δίνει μία ρεαλιστική εικόνα στο δέντρο ακόμα και αν δεν είναι κομμένο από κάποιο δάσος.

Χιόνι

Το χιόνι μπορείτε να του βρείτε και να το βάλετε με δύο τρόπους. Θα πάρετε συνθετικό υλικό που μοιάζει με χιόνι και θα το πετάξετε σταθερά πάνω στα κλαδιά του δέντρου. Ή αν θεωρείτε πώς δεν έχετε την επιλογή αυτή χρησιμοποιήστε βαμβάκι το οποίο στηρίζεται και πιο εύκολα. Ένα δέντρο το οποίοπ έχει χιόνι είναι σαφώς πολύ πιο ωραίο από ένα χωρίς. Μπορείτε να ρίξετε «χιόνι» και στη μικρή φάτνη που θα έχετε στη βάση του δέντρου.

Φώτα

Τα φωτάκια είναι τα εντυπωσιακά όταν ακουμπούνε γύρω γύρω από τα κλαδιά του δέντρου. Είναι εξίσου εντυπωσιακά όταν βρίσκονται στα τοιχώματα του σπιτιού και φωτίζεται όλο. Δε χρειάζεται να πάρετε τελευταίας τεχνολογίας φώτα τα οποία είναι πιο πολλά, χρωματιστά, σύνθετα και ακριβά. Τα μονόχρωμα είναι πιο ήρεμα και δεν προκαλούν ζαλάδα. Δε χρειάζεται να πάρετε περιττά πολλά μέτρα με φώτα. συνήθως το πολύ 5 μέτρα είναι αρκετά για το δέντρο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr