Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστουγεννιάτικος στολισμός: Οικονομικές και εύκολες ιδέες για το σπίτι

Χριστουγεννιάτικος στολισμός: Οικονομικές και εύκολες ιδέες για το σπίτι

Δε χρειάζεται να είναι όλα ακριβά και «δύσκολα» στην εφαρμογή τους, αρκεί να υπάρχει η έμπνευση και η εγκράτεια το οποίο είναι και το μήνυμα των Χριστουγέννων άλλωστε

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που όλοι ή έστω οι περισσότεροι αγαπάμε. Ερχόμαστε κοντά με τους αγαπημένους μας και κάνουμε το σπίτι να μοιάζει πιο φωτεινό, γιορτινό και «χαρούμενο». Δε χρειάζεται ωστόσο να σκέφτεστε ότι πρέπει να δώσετε πάρα πολλά λεφτά για να γιορτάσετε. Ακολουθούν μερικές έξυπνες και οικονομικές ιδέες για τον στολισμό του σπιτιού.

Δέντρο

Δεν είναι απαραίτητο πρώτιστα να κόψετε ένα αληθινό δέντρο. Πέραν ότι δεν είναι οικολογικό, δεν κρατάει για «πάντα».  Μπορείτε να πάρετε με άλλο υλικό το οποίο θα σας κρατήσει για πολλές δεκαετίες, χωρίς να αγοράζετε καινούργιο κάθε χρόνο.

Το δέντρο δε χρειάζεται ούτε να είναι 2 μέτρα ύψος, ούτε και 30 εκατοστά. Υπάρχουν πολλές προσφορές για δέντρα με συνθετικό υλικό κατασκευής που είναι ψηλά, ανθεκτικά και μοιάζουν σα φυσικά. Το δέντρο θα είναι ωραίο να έχει ένα αστέρι στην κορυφή του (σύμβολο του Άστρου της Βηθλεέμ) το οποίο συνήθως είναι χρυσό, ή ασημένιο. Το αστέρι δίνει μία πιο λαμπερή εμφάνιση στο δέντρο.

Στολίδια

Μπορείτε να φτιάξετε στολίδια από κουκουνάρια τα οποία θα τα βάλετε στη βάση του δέντρου με μία φάτνη, ή θα τα βάψετε με χρυσόσκονη και άλλο χρώμα. Έχετε την επιλογή επίσης να τα βάλετε πάνω στα κλαδιά, και να τα έχετε δίπλα στα υπόλοιπα στολίδια.

Τα κουκουνάρια είναι τέλεια για να βάλετε αυτοκόλλητα, να βάλετε χαρτόνι με το πρόσωπο του Άγιου Βασίλη και να το κολλήσετε πάνω τους κλπ. Η χρυσόσκονη σε αποχρώσεις ροζ, μπλε , φούξια, κόκκινο πάει πάρα πολύ πάνω τους.  Μπορείτε επίσης αντί για δέντρο να φτιάξετε εσείς ένα δεντράκι με κουκουνάρια. Απλό λιτό ωραίο και απέριττο. Κολλάτε επίσης με λίγη σιλικόνη ένα κορδελάκι, το κάνετε φιόγκο και το κρεμάτε στα κλαδιά. Αυτό δίνει μία ρεαλιστική εικόνα στο δέντρο ακόμα και αν δεν είναι κομμένο από κάποιο δάσος.

Χιόνι

Το χιόνι μπορείτε να του βρείτε και να το βάλετε με δύο τρόπους. Θα πάρετε συνθετικό υλικό που μοιάζει με χιόνι και θα το πετάξετε σταθερά πάνω στα κλαδιά του δέντρου. Ή αν θεωρείτε πώς δεν έχετε την επιλογή αυτή χρησιμοποιήστε βαμβάκι το οποίο στηρίζεται και πιο εύκολα. Ένα δέντρο το οποίοπ έχει χιόνι είναι σαφώς πολύ πιο ωραίο από ένα χωρίς. Μπορείτε να ρίξετε «χιόνι» και στη μικρή φάτνη που θα έχετε στη βάση του δέντρου.

Φώτα

Τα φωτάκια είναι τα εντυπωσιακά όταν ακουμπούνε γύρω γύρω από τα κλαδιά του δέντρου. Είναι εξίσου εντυπωσιακά όταν βρίσκονται στα τοιχώματα του σπιτιού και φωτίζεται όλο. Δε χρειάζεται να πάρετε τελευταίας τεχνολογίας φώτα τα οποία είναι πιο πολλά, χρωματιστά, σύνθετα και ακριβά. Τα μονόχρωμα είναι πιο ήρεμα και δεν προκαλούν ζαλάδα. Δε χρειάζεται να πάρετε περιττά πολλά μέτρα με φώτα. συνήθως το πολύ 5 μέτρα είναι αρκετά για το δέντρο.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024