Πρόστιμα 3.400 ευρώ για παρεμπόριο στην Αθήνα
Διενεργήθηκαν 39 έλεγχοι, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 2.146 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας 400 ευρώ, ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας.
Πρόστιμα 3.400 ευρώ επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους για παρεμπόριο στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε λαϊκές αγορές στις περιοχές Αχαρνών και Πετραλώνων Αττικής, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συμμετοχή ελεγκτών του Συντονιστικού Κέντρου, Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ και υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων.

Κατασχέθηκαν 2.146 τεμάχια ειδών παραεμπορίου
Διενεργήθηκαν 39 έλεγχοι, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 2.146 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας 400 ευρώ, ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας.
Επιπροσθέτως, σε οργανωμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συμμετοχή ελεγκτών του Συντονιστικού Κέντρου, αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ και υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 245 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας) και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών διακίνησης και εμπορίας συνολικού ύψους 3.000 ευρώ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των τιμών
- Η ποικιλία στην άκσηση «χαρίζει» χρόνια ζωής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442