El Pais για τη Μόρια : Η σκληρή υποδοχή της Ευρώπης στους πρόσφυγες
Στο άρθρο υπάρχουν αναφορές για τις κάκιστες συνθήκες στη Δομή, για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες των προσφύγων, όπως τα μικρά προσφυγόπουλα ενώ τονίζεται ιδιαίτερο το γεγονός ότι καθημερινά οι διαμένοντες στον καταυλισμό μπορεί να περιμένουν για ώρες για ένα πιάτο φαγητό ή για μία επίσκεψη σε γιατρό
Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στη Δομή προσφύγων Μόρια, οι ουρές μικρών παιδιών για το πρωινό αλλά και ο φόβος που επικρατεί τις βραδινές ώρες σε έναν καταυλισμό στον οποίο διαμένουν πάνω από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναφέρεται με άρθρο της η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.
Στο άρθρο με τίτλο «Η σκληρή υποδοχή της Ευρώπης στους πρόσφυγες» υπάρχουν αναφορές για τις κάκιστες συνθήκες στη Δομή, για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες των προσφύγων, όπως τα μικρά προσφυγόπουλα ενώ τονίζεται ιδιαίτερο το γεγονός ότι καθημερινά οι διαμένοντες στον καταυλισμό μπορεί να περιμένουν για ώρες για ένα πιάτο φαγητό ή για μία επίσκεψη σε γιατρό.

Οι κάκιστες συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, υποστηρίζει το ρεπορτάζ, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αναποτελεσματικότητας της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την πρόκληση του Προσφυγικού.
Πρόσφυγες και μετανάστες περιγράφουν τους φόβους τους καθώς και τα καθημερινά περιστατικά τα οποία αφορούν σε ληστείες και καυγάδες ενώ υπάρχουν και αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις.
Στο ρεπορτάζ αναφέρονται όλα τα περιστατικά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Από τον θάνατο ενός μικρού παιδιού που έπαιζε μέσα σε ένα χαρτόκουτο έως και το θάνατο μίας γυναίκας μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό.
Γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα μικρά παιδιά και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα καθώς όπως επισημαίνεται πρόκειται για αυτά που επηρεάζονται περισσότερο από τις κάκιστες συνθήκες που επικρατούν στη Δομή.
Επίσης, υπάρχουν αναφορές για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσυμφόρηση τον καταυλισμό με τη δημιουργία κλειστών κέντρων προσφύγων.
- Αλεξάνδρας: Κατάληψη γερανού από ακτιβιστές – Ανάρτησαν πανό για τα Προσφυγικά
- «Να προσέχετε τι λέτε» – Η ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού
- Βόλος: Οδηγός παρέσυρε τη μητέρα της βάζοντας όπισθεν και την τραυμάτισε σοβαρά
- Το Τέξας εκτέλεσε άνδρα για φόνο που διαπράχθηκε το 2004, στην 600ή εκτέλεση που πραγματοποιεί η πολιτεία
- Η Τζίλιαν Άντερσον έπαθε κρίση πανικού βλέποντας μια σκηνή από ταινία της
- Βρετανία: Θα φύγει ο Στάρμερ; Κι αν ναι, πώς; Τα τέσσερα σενάρια της μάχης για το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (15/5): Πού δείτε το Παναθηναϊκός-Μύκονος και το Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις σε Κηφισίας, Μεσογείων και Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442