Στο άρθρο υπάρχουν αναφορές για τις κάκιστες συνθήκες στη Δομή, για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες των προσφύγων, όπως τα μικρά προσφυγόπουλα ενώ τονίζεται ιδιαίτερο το γεγονός ότι καθημερινά οι διαμένοντες στον καταυλισμό μπορεί να περιμένουν για ώρες για ένα πιάτο φαγητό ή για μία επίσκεψη σε γιατρό

Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στη Δομή προσφύγων Μόρια, οι ουρές μικρών παιδιών για το πρωινό αλλά και ο φόβος που επικρατεί τις βραδινές ώρες σε έναν καταυλισμό στον οποίο διαμένουν πάνω από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναφέρεται με άρθρο της η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Στο άρθρο με τίτλο «Η σκληρή υποδοχή της Ευρώπης στους πρόσφυγες» υπάρχουν αναφορές για τις κάκιστες συνθήκες στη Δομή, για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες των προσφύγων, όπως τα μικρά προσφυγόπουλα ενώ τονίζεται ιδιαίτερο το γεγονός ότι καθημερινά οι διαμένοντες στον καταυλισμό μπορεί να περιμένουν για ώρες για ένα πιάτο φαγητό ή για μία επίσκεψη σε γιατρό.

Οι κάκιστες συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, υποστηρίζει το ρεπορτάζ, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αναποτελεσματικότητας της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την πρόκληση του Προσφυγικού.

Πρόσφυγες και μετανάστες περιγράφουν τους φόβους τους καθώς και τα καθημερινά περιστατικά τα οποία αφορούν σε ληστείες και καυγάδες ενώ υπάρχουν και αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις.

Στο ρεπορτάζ αναφέρονται όλα τα περιστατικά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Από τον θάνατο ενός μικρού παιδιού που έπαιζε μέσα σε ένα χαρτόκουτο έως και το θάνατο μίας γυναίκας μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό.

Γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα μικρά παιδιά και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα καθώς όπως επισημαίνεται πρόκειται για αυτά που επηρεάζονται περισσότερο από τις κάκιστες συνθήκες που επικρατούν στη Δομή.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσυμφόρηση τον καταυλισμό με τη δημιουργία κλειστών κέντρων προσφύγων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr