Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Nissan X-Trail η περιπέτεια συναντά την τεχνολογία

Στο Nissan X-Trail η περιπέτεια συναντά την τεχνολογία

Το Nissan X- Trail δεν είναι απλώς ένα αυτοκίνητο: Είναι συνεργάτης σας στην περιπέτεια

Πώς είναι το ιδανικό αυτοκίνητο; Η απάντηση δεν μένει σταθερή μέσα στο χρόνο. Στις παραμονές του 2020, πρώτα από όλα είναι συνεργάτης. Αν σας ακούγεται παράδοξο, είναι βέβαιο πως δεν είχατε την ευκαιρία να οδηγήσετε το νέο Nissan X-Trail. Άλλωστε, ένα test-drive αρκεί για να αντιληφθείτε τον διαισθητικό τρόπο με τον οποίο όλα τα διαθέσιμα συστήματά του απλοποιούν τη ζωή στον δρόμο – και πέρα από αυτόν.

Ένα έξυπνο SUV

Η Nissan ήταν η πρώτη που εισήγαγε τον όρο «ευφυής κινητικότητα» στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το X-Trail υιοθετεί στο έπακρο τη φιλοσοφία Nissan Intelligent Mobility και εκμεταλλεύεται άψογα τις νέες τεχνολογίες που επαναπροσδιορίζουν την οδήγηση. Έτσι, μας επιτρέπει να απολαύσουμε με απόλυτη ασφάλεια, κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας και μέγιστη υποστήριξη του οδηγού.

Μας κρατά στον… σωστό δρόμο

Τα συστήματα του κορυφαίου SUV της Nissan εξασφαλίζουν την άνεση και την ασφάλειά μας. Το Traffic Sign Recognition αναγνωρίζει τις πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ το Intelligent Driver Alertness εξασφαλίζει ότι παραμένουμε σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Το Intelligent Park Assist διευκολύνει τόσο την κάθετη όσο και την παράλληλη στάθμευση και το Intelligent Around View Monitor εξασφαλίζει πανοραμική θέαση 360° χάρη σε τέσσερις κάμερες. Έτσι, δεν κινδυνεύουμε να του κάνουμε ούτε μία γρατσουνιά την ώρα που παρκάρουμε. Παράλληλα, το Lane Departure Warning μας προειδοποιεί για κάθε πιθανή απόκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας μας, εξασφαλίζοντας ότι μένουμε… στον σωστό δρόμο!

Καταργεί τα τυφλά σημεία

Ένα αυτοκίνητο κρίνεται πρώτα από όλα από την ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες του. Και το Nissan X-Trail αριστεύει και σε αυτόν τον τομέα. Το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου εντοπίζει τα τυχόν οχήματα που «κρύβονται» στα σημεία που δεν είναι ορατά από τον οδηγό. Τα συστήματα ανίχνευσης κινούμενων αντικειμένων γύρω από το αυτοκίνητο και προειδοποίησης κάθετης κίνησης σε περίπτωση διασταυρούμενης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια οπισθοπορείας, εξασφαλίζουν πως δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με εκπλήξεις όσο βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι του. Παράλληλα, το αναβαθμισμένο ευφυές σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (Intelligent Emergency Braking) συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων με πεζούς, συνδυάζοντας ένα ραντάρ στο μπροστινό τμήμα του X-Trail με μία κάμερα.

Εξασφαλίζει την άνεσή σας

Ακόμη και η πιο μακρινή διαδρομή γίνεται παιχνιδάκι χάρη σε συστήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να εξασφαλίζουν την άνεση του οδηγού. Το Intelligent Trace Control ελέγχει το φρενάρισμα κάθε τροχού για τη διατήρηση της ιδανικής τροχιάς στις στροφές. Το Intelligent Ride Control ελέγχει την κίνηση του αμαξώματος στα σαμαράκια. Το Intelligent Engine Brake ελέγχει τις στροφές του κινητήρα κατεβάζοντας ταχύτητα όταν επιβραδύνετε στη στροφή και ανεβάζοντας όταν βγαίνετε από αυτή. Το Intelligent 4×4 μεγιστοποιεί την πρόσφυση των τροχών εκτός και εντός δρόμου, αξιοποιώντας τους αισθητήρες και την κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου. Αν προσθέσουμε σε αυτά και την υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα που μας απαλλάσσει από τη χρήση του φρένου ή του χειρόφρενου, καταλαβαίνουμε ότι η άψογη οδηγική συμπεριφορά είναι πλέον πιο εύκολη – και κυρίως πιο ξεκούραστη – από ποτέ.

Ανακαλύψτε το Nissan X-Trail εδώ.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024