Η κινεζική κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα ότι συνεχίζει να υποστηρίζει «απόλυτα» την επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, παρά τη νίκη της φιλοδημοκρατικής αντιπολίτευσης στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στην πρώην βρετανική αποικία

Η κινεζική κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα ότι συνεχίζει να υποστηρίζει «απόλυτα» την επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, παρά τη νίκη της φιλοδημοκρατικής αντιπολίτευσης στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στην πρώην βρετανική αποικία.

«Η κινεζική κεντρική κυβέρνηση υποστηρίζει απόλυτα την αρχηγό της κυβέρνησης, Κάρι Λαμ, ως επικεφαλής της Ειδικής Διοικητικής Περιοχής», όπως ονομάζεται επισήμως το Χονγκ Κονγκ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκενγκ Σουάνγκ.

Ο Γκενγκ δε σχολίασε ευθέως τη συντριπτική ήττα των υποψηφίων που πρόσκεινται στο Πεκίνο στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από έξι μήνες φιλοδημοκρατικών κινητοποιήσεων στην πρώην βρετανική αποικία, που ορισμένες φορές πήραν βίαιη τροπή.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ επιθυμεί «να ακούσει με ταπεινότητα» τον πληθυσμό, δήλωσε η Λαμ σήμερα, την επομένη της ήττας που υπέστη η κυβέρνησή της.

Ο εκπρόσωπος του Πεκίνου, Γκενγκ Σουάνγκ, επανέλαβε ότι «η παύση της βίας και η αποκατάσταση της ηρεμίας (είναι) σήμερα οι στόχοι που επείγουν περισσότερο για το Χονγκ Κονγκ».

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε εξάλλου την αποφασιστικότητα της χώρας του «να αντιταχθεί στην ανάμιξη οποιασδήποτε ξένης δύναμης στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ».

Από τον Ιούνιο, όταν άρχισαν οι διαδηλώσεις για τη δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο δηλώνει ότι οι «ταραχές» συνιστούν πράξη αντικινεζικών στοιχείων που χειραγωγούνται από το εξωτερικό.

Ο κινεζικός Τύπος κάλεσε το Σαββατοκύριακο τον πληθυσμό του Χονγκ Κονγκ να προσέλθει μαζικά στις κάλπες, για να ψηφίσει «για τον τερματισμό της βίας».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr