Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπ. Υγείας : ΕΔΕ για την 29χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τον τοκετό

Υπ. Υγείας : ΕΔΕ για την 29χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τον τοκετό

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, έδωσε εντολή στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για το περιστατικό γυναίκας η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου», Θεσσαλονίκης, έπειτα από αλλεργικό σοκ που παρουσίασε στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης.

Ο κ. Μπογιατζίδης επικοινώνησε άμεσα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό στον διευθυντή χειρουργικής του ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Είχε δηλώσει την αλλεργία

Η 29χρονη γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο της Κατερίνης και στη συνέχεια της χορηγήθηκε από τους γιατρούς αντιβίωση, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Όπως αποδείχθηκε, η 29χρονη ήταν αλλεργική στην αντιβίωση με αποτέλεσμα να υποστεί σοκ και ανακοπή και οι γιατροί να χρειαστεί να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να την επαναφέρουν.

Στην αξονική που ακολούθησε αποδείχθηκε ότι η νεαρή γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό οίδημα και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της 29χρονης είναι κρίσιμη και οι εξετάσεις για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι το οίδημα έγιναν σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστη Μυστρίδη, οι γιατροί πήραν το ιστορικό της 29χρονης, η οποία είχε δηλώσει αλλεργική, όμως σε άλλη αντιβίωση.

Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024