Η επίθεση κατά γυναικών με μαντήλα και ο ρόλος της κόρης του Ερντογάν.

Αμείλικτος στις επιθέσεις κατά γυναικών που φορούν μαντήλα είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως «σε αυτές τις προκλήσεις που γίνονται εναντίον των γυναικών μας λόγω της ενδυμασίας τους δεν κλείνουμε ποτέ τα μάτια και δε θα τα κλείσουμε».

Ο σουλτάνος καταδίκασε για ακόμη μία φορά με σφοδρότητα τις δύο πρόσφατες επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κωνσταντινούπολη που φορούν μαντήλα, προσπαθώντας να περάσει την εικόνα πως η Τουρκία είναι η «προστάτιδα» όλων των μουσουλμάνων και εκείνος ο υπερασπιστής όλων.

Ο ρόλος της κόρης του

«Όπλο» σε αυτό το στρατηγικό εγχείρημα, όπως αναφέρει το star, είναι η κόρη του Σουμεϊγιέ, η οποία δηλώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι ο πατέρας της έβαλε τέλος στις απαγορεύσεις που υφίσταντο οι γυναίκες αναφορικά με την ενδυμασία με μαντήλα.

Η κόρη του Σουμεϊγιέ μάλιστα, σε ομιλία της από το ετήσιο συνέδριο των Μουσουλμάνων των ΗΠΑ, υποστήριξε πως βασικός λόγος που σταμάτησε τις σπουδές της στην Τουρκία ήταν η απαγόρευση της μαντήλας, οδηγώντας πολλούς στο συμπέρασμα πως αποτελεί πιθανότατα την διάδοχο του σουλτάνου Ερντογάν.

Η ταπεινή – χλιδάτη ζωή

Στο μεταξύ, η πρώτη κυρία της Τουρκίας ισχυρίζεται πως διάγει έναν ταπεινό βίο, περνώντας χρόνο στην κουζίνα της στο παλάτι, φτιάχνοντας ξύδι από μήλα.

Ο ξένος τύπος, ωστόσο, την χαρακτηρίζει ιδιαίτερα πολυέξοδη με ακριβά γούστα, στοιχείο που δεν συνάδει με την λιτή και ταπεινή ζωή, ιδιαίτερα την στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν διαφημίζει το νέο τους χαλί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr