Κριτική στον προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση ασκεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο τέως υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι ούτε κοινωνικός, ούτε αναπτυξιακός.

Κριτική στον προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση ασκεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι ούτε κοινωνικός, ούτε αναπτυξιακός.

«Νεοφιλελεύθερος και για λίγους»

Για «ιδεοληπτικό, νεοφιλελεύθερο» προϋπολογισμό που δεν είναι ούτε κοινωνικός ούτε αναπτυξιακός, έναν προϋπολογισμό «για τους λίγους, με μια δοκιμασμένη συνταγή, τη συνταγή που μας οδήγησε στην κρίση», κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε άρθρο του στην κυριακάτικη Αυγή.

Αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση «δεν δίνει επί της ουσίας τίποτα σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ανατρέπει την τάση ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιεί δημιουργική λογιστική στις προβλέψεις της για να της βγουν τα νούμερα».

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «η ΝΔ φαίνεται να αναιρεί όσα έλεγε προεκλογικά για την υπερφορολόγηση», γιατί «πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών και των συνταξιούχων δεν θα δει επί της ουσίας καμία βελτίωση;»

Σχολιάζει επίσης ότι και ο τρόπος που επιλέγει η ΝΔ να ενισχύσει τις επιχειρήσεις είναι «αντιαναπτυξιακός», υποστηρίζοντας πως «αντί για τη μείωση των συντελεστών θα μπορούσε να επιλέξει την αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων ώστε να ενισχύσει τις επενδύσεις, ή τη σημαντική μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης ώστε και την μεσαία τάξη να ενισχύσει και τις επιχειρήσεις να διευκολύνει να προσελκύσουν στελέχη».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr