Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη Bild : Γερμανικά Leopard δίνει η Τουρκία στους αντάρτες της Συρίας

Αποκάλυψη Bild : Γερμανικά Leopard δίνει η Τουρκία στους αντάρτες της Συρίας

Όπως ισχυρίζεται το περιοδικό Bild, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες αντικαθεστωτικές ομάδες που δρουν στα βόρεια της Συρίας έχουν ξανά χρησιμοποιήσει τα τανκς Leopard-2 εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας (SDF)

Τις ομάδες ένοπλων ανταρτών στα συριακά εδάφη με άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής φέρεται να εξόπλισαν οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Bild.

Οπως αναφέρει συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές παρέδωσαν στον αυτοαποκαλούμενο «Εθνικό Συριακό Στρατό» (SNA) τα γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard-2.

Όπως ισχυρίζεται το περιοδικό Bild, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες αντικαθεστωτικές ομάδες που δρουν στα βόρεια της Συρίας έχουν ξανά χρησιμοποιήσει τα τανκς Leopard-2 εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας (SDF).

Δήλωση – παραδοχή

Σύμφωνα με ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού, οι ένοπλες ομάδας που υποστηρίζονται από την Άγκυρα παραδέχτηκαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει τέτοια άρματα μάχης στις επιχειρήσεις τους.

Χαρακτηριστικά εκπρόσωπός τους δήλωσε πως «η Τουρκία μας προμήθευσε με στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβάνοντας και άρματα μάχης».

Ο στρατός της Τουρκίας χρησιμοποιεί γερμανικά άρματα μάχης Leopard-2 από το 2016 και από καιρό έχει προμηθεύσει τις ένοπλες στρατιωτικές ομάδες που μάχονται κατά του Άσαντ.

Τι ισχυρίζεται η γερμανική κυβέρνηση

Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι οι όροι πώλησης δεν έχουν αλλάξει.

Στη σύμβαση πώλησης που έγινε το 2005, δηλώνεται ότι «η χρήση από άλλους αρμάτων μάχης χρειάζεται τη γραπτή έγκριση των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων»

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, ο οποίος εποπτεύει τις εμπορικές συμφωνίες, παρά τους ισχυρισμούς ότι τα άρματα μάχης Leopard χρησιμοποιούνταν σαφώς από μισθοφόρους, δήλωσε ότι δεν είχαν συγκεκριμένες ενδείξεις παραβίασης της συμφωνίας.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024