Όπως ισχυρίζεται το περιοδικό Bild, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες αντικαθεστωτικές ομάδες που δρουν στα βόρεια της Συρίας έχουν ξανά χρησιμοποιήσει τα τανκς Leopard-2 εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας (SDF)

Τις ομάδες ένοπλων ανταρτών στα συριακά εδάφη με άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής φέρεται να εξόπλισαν οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Bild.

Οπως αναφέρει συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές παρέδωσαν στον αυτοαποκαλούμενο «Εθνικό Συριακό Στρατό» (SNA) τα γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard-2.

Όπως ισχυρίζεται το περιοδικό Bild, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες αντικαθεστωτικές ομάδες που δρουν στα βόρεια της Συρίας έχουν ξανά χρησιμοποιήσει τα τανκς Leopard-2 εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας (SDF).

Δήλωση – παραδοχή

Σύμφωνα με ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού, οι ένοπλες ομάδας που υποστηρίζονται από την Άγκυρα παραδέχτηκαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει τέτοια άρματα μάχης στις επιχειρήσεις τους.

Χαρακτηριστικά εκπρόσωπός τους δήλωσε πως «η Τουρκία μας προμήθευσε με στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβάνοντας και άρματα μάχης».

Ο στρατός της Τουρκίας χρησιμοποιεί γερμανικά άρματα μάχης Leopard-2 από το 2016 και από καιρό έχει προμηθεύσει τις ένοπλες στρατιωτικές ομάδες που μάχονται κατά του Άσαντ.

Τι ισχυρίζεται η γερμανική κυβέρνηση

Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι οι όροι πώλησης δεν έχουν αλλάξει.

Στη σύμβαση πώλησης που έγινε το 2005, δηλώνεται ότι «η χρήση από άλλους αρμάτων μάχης χρειάζεται τη γραπτή έγκριση των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων»

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, ο οποίος εποπτεύει τις εμπορικές συμφωνίες, παρά τους ισχυρισμούς ότι τα άρματα μάχης Leopard χρησιμοποιούνταν σαφώς από μισθοφόρους, δήλωσε ότι δεν είχαν συγκεκριμένες ενδείξεις παραβίασης της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr