«Ζητάμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς και ζητάμε την εξίσωση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ των αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών» τονίζει η πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Δάσιου

Στο Διοικητήριο, στο κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί και φοιτητές, με βασικό αίτημα μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Δάσιου, επισήμανε «ζητάμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς και ζητάμε την εξίσωση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ των αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών».

Οι διαδηλωτές ζητούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία και ίσα δικαιώματα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές ζητούν επιπλέον την κατάργηση του ασύλου και δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Πάνω από 100 κενά εκπαιδευτικών στο Νομό Θεσσαλονίκης

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η ίδια τόνισε: «Ακόμη και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν πάνω από 100 κενά εκπαιδευτικών στο Νομό Θεσσαλονίκης, τόσο στη γενική, όσο και στην ειδική αγωγή, με την πλάστιγγα βεβαίως να γέρνει προς την δεύτερη. Αυτό συμβαίνει, αφενός μεν γιατί ο προγραμματισμός ήταν τσιγκούνικος, αφετέρου δε διότι πολλοί εκπαιδευτικοί δεν δέχτηκαν να πάνε στις θέσεις τους».

Διευκρίνισε δε ότι τα προαναφερόμενα στοιχεία μεταβάλλονται ακόμη και καθημερινά, αφού όπως σημείωσε «μπορεί να έχουμε Νοέμβριο, αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς που εντοπίζονται προβλήματα και πόσες θέσεις απαιτείται να καλυφθούν».

Στην πορεία που έγινε σήμερα με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου, συμμετείχαν μέλη των ΕΛΜΕ της πόλης, συλλογικότητες των αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών και φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι εκπαιδευτικοί κατέβηκαν την Αριστοτέλους, κινήθηκαν στην Τσιμισκή και αφού ανέβηκαν από την Ίωνος Δραγούμη, κατέληξαν στο Διοικητήριο.

Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Όπως σημειώνει το voria.gr, τόσο στην εκκίνηση όσο και στην κατάληξη δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν στο σημείο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr