Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πορεία εκπαιδευτικών στη Βουλή – Βασικό αίτημα μόνιμη και σταθερή εργασία

Πορεία εκπαιδευτικών στη Βουλή – Βασικό αίτημα μόνιμη και σταθερή εργασία

Πανελλαδική, πανεκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία προς την Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα σωματεία Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Πανελλαδική, πανεκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία προς την Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα σωματεία Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί έχουν φτάσει ήδη έξω από την Βουλή, όπου έχουν βρίσκονται ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο.

Βασικό αίτημα τους είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία, η πραγματοποίηση δηλαδή, όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που απαιτούνται στην εκπαίδευση (με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη δομή και λειτουργία του σχολείου) και της εξίσωσης των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Τα αιτήματά τους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των σωματείων, «η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης (που έχει υποστεί σειρά επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας και βρίσκεται, παρά τις διαδοχικές υποσχέσεις, σε καθεστώς μηδενικών διορισμών για πάνω από 10 χρόνια) είναι εκρηκτική. Η υποχρηματοδότηση και η εγκατάλειψη των κτηριακών υποδομών των σχολείων συνεχίζονται. Ταυτόχρονα η διαρκής οικονομική, με την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, και επιστημονική (με την πλήρη απουσία μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης) υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, από την πολιτεία, έχει φέρει σε δεινή θέση κι έχει δημιουργήσει το υπόβαθρο για την αμφισβήτηση του έργου μας (με την εκδήλωση ακόμα και ακραίων επιθέσεων από γονείς).

Οι εκπαιδευτικοί στοχοποιούνται (βλέπε πρόσφατες δηλώσεις του νέου προέδρου του Ι.Ε.Π.) ως οι υπαίτιοι των κακώς κείμενων της εκπαίδευσης και η πολιτεία αποποιείται των ευθυνών της.

Ακόμα και πρόσφατες κατακτήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος υποσκάπτονται μιας και η εφαρμογή σε πλήρη έκταση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης έχει απέναντί της την υπονομευτική στάση της Κ.Ε.Δ.Ε. αλλά και τα τεράστια κτηριακά προβλήματα για την αντιμετώπιση των οποίων είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων από την κυβέρνηση άμεσα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024