Κακοκαιρία «Γηρυόνης» : Σαρωτικό το νέο κύμα – Πώς εξελίσσεται το φαινόμενο
Η έντονη κακοκαιρία «Γηρυόνης» αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες από αύριο, Κυριακή έως και την Τρίτη
Η έντονη κακοκαιρία «Γηρυόνης» αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες από αύριο, Κυριακή (24/11) έως και την Τρίτη (26/11).
Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.
Η κακοκαιρία θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Αναλυτικά:
1η φάση: Την Κυριακή βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.
2η φάση: Από αργά το βράδυ της Κυριακής έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μέτωπο ισχυρότατων καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.
3η φάση: Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης ένα τρίτο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει κυρίως τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.
Η πορεία του φαινομένου
Οπως φαίνεται και στις απεικονίσεις του «windy», η χώρα θα επηρεαστεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και θα κορυφωθεί τα ξημερώματα.
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442