Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αιτήθηκαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του σύννομου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης

Για δύο μόνο από τους 22 κατηγορούμενους, οι οποίοι σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens, η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, ενώ η πρότασή της για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ήταν αρνητική.

Κατά περίσταση, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αιτήθηκαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του σύννομου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Η διαδικασία με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών και τις ποινές θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιβολή των τελικών ποινών στους κατηγορούμενους, οι δικαστές θα αποφασίσουν, με βάση και την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών περιστάσεων, για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση όσων κρίθηκαν ένοχοι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr