Η «σιωπηλή πλειοψηφία» εμφανίστηκε τελικά σήμερα το απόγευμα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεκάδες φοιτητές που συμμετείχαν σε πολύωρη συνέλευση με θέμα την πιθανότητα συνέχισης των καταλήψεων ψήφισαν «όχι».
Ετσι, με ψήφους 240-230 η γενική συνέλευση των φοιτητών του Ιδρύματος ψήφισε να μην γίνει κατάληψη στο κτίριο.
Το θέμα είχε τεθεί με αφορμή το κάλεσμα ακροαριστερών φοιτητικών παρατάξεων που αντιδρούσαν στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η απόφαση που ελήφθη με δεδομένη την ένταση που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες στο ΟΠΑ μοιάζει με ένα γενικότερο μήνυμα από την πλευρά της πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας.
Εισβολή αντιεξουσιαστών
Λίγο νωρίτερα, στη συνέλευση των φοιτητών όπου υπήρξε από νωρίς μεγάλη συμμετοχή, ομάδες αντιεξουσιατών θέλησαν και πάλι να επιβάλλουν το νόμο της βίας και εισέβαλαν στην συνέλευση ενώ προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια τα οποία όμως εκτονώθηκαν γρήγορα και η διαδικασία συνεχίστηκε.
Σήμερα από το Ίδρυμα ενημερώθηκαν και οι αστυνομικές αρχές για την προσπάθεια εκπροσώπων του αναρχικού χώρου να ανακαταλάβουν την αίθουσα που λειτουργούσε ως στέκι στο υπόγειο του κτηρίου, σπάζοντας του λουκέτο που είχε τοποθετηθεί και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).