Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 21χρονου πολίστα Αδαμάντιου Μαντή έρχονται στο φως χάρη σε μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών.
Η μηχανή του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ο άτυχος νέος, ξαφνικά έσβησε ενώ κινούνταν επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.
«Το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει διακοπές και μείωνε ταχύτητα. Άναψα τα αλάρμ, σταμάτησα το όχημα στην αριστερή λωρίδα, γιατί σταμάτησε να λειτουργεί. Ο Αδαμάντιος βγήκε από το αυτοκίνητο και νιώθω ένα δυνατό χτύπημα από πίσω και χάνω τις αισθήσεις μου», δήλωσε ο οδηγός του αυτοκινήτου στο Star.
Όταν συνήλθε, λέει πως δεν είχε καταλάβει ότι ο πολίστας είχε χτυπήσει.
Ο οδηγός του άλλου αυτοκίνητου ισχυρίστηκε ότι έτρεχε το πολύ με 70 χλμ, και είδε το ακινητοποιημένο όχημα στα 100 μέτρα. Προσπάθησε να το αποφύγει, αλλά βρήκε στο πίσω μέρος του Smart, το οποίο πηρέ στροφή 180 μοιρών.
Ο άτυχος πολίστας, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, πέθανε από κακώσεις στο κεφάλι που προκλήθηκαν από χτύπημα και ενώ βρισκόταν εκτός αυτοκίνητου.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.