Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Open, σε μία επίθεση του στο ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «θα ακούμε Deutsche Welle, όπως κάναμε στην Κατοχή».

To βασικό πρόβλημα με τη δήλωση του κ. Τσίπρα είναι ότι είναι χρονολογικά ανακριβής, καθώς η Deutsche Welle άρχισε να εκπέμπει το 1953. Δηλαδή σχεδόν μια δεκαετία μετά την Κατοχή.

Επίσης, η Deutsche Welle είναι γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης και, άρα δεν θα μπορούσε να την ακούει κάποιος ως αντιστασιακό Μέσο επί Κατοχής.

Πιθανότατα, ο Αλέξης Τσίπρας εννοούσε ότι οι Έλληνες άκουγαν το βρετανικό δίκτυο BBC κατά την περίοδο της Κατόχης ή μιλούσε για την ακρόαση του ραδιοφώνου της DW στην περίοδο της Χούντας.

«Αν κάποιοι κρατούν μολότοφ, θα τις ρίχνουν»

Σε άλλο σημείο, δε, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αν κάποιοι νεαροί κρατούν μολότοφ, θα τις ρίχνουν!

Υπενθυμίζεται ότι στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, η κατοχή μολότοφ έγινε πλημμέλημα με τη ρητή διατύπωση – όπως υποστήριξε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ – η ποινή να εκτίεται στη φυλακή χωρίς να εξαγοράζεται και να μετατρέπεται. Η ρίξη μολότοφ είχε παραμείνει κακούργημα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο