Ιστορική... γκάφα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Open, σε μία επίθεση του στο ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «θα ακούμε Deutsche Welle, όπως κάναμε στην Κατοχή».

To βασικό πρόβλημα με τη δήλωση του κ. Τσίπρα είναι ότι είναι χρονολογικά ανακριβής, καθώς η Deutsche Welle άρχισε να εκπέμπει το 1953. Δηλαδή σχεδόν μια δεκαετία μετά την Κατοχή.

Επίσης, η Deutsche Welle είναι γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης και, άρα δεν θα μπορούσε να την ακούει κάποιος ως αντιστασιακό Μέσο επί Κατοχής.

Πιθανότατα, ο Αλέξης Τσίπρας εννοούσε ότι οι Έλληνες άκουγαν το βρετανικό δίκτυο BBC κατά την περίοδο της Κατόχης ή μιλούσε για την ακρόαση του ραδιοφώνου της DW στην περίοδο της Χούντας.

«Αν κάποιοι κρατούν μολότοφ, θα τις ρίχνουν»

Σε άλλο σημείο, δε, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αν κάποιοι νεαροί κρατούν μολότοφ, θα τις ρίχνουν!

Υπενθυμίζεται ότι στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, η κατοχή μολότοφ έγινε πλημμέλημα με τη ρητή διατύπωση – όπως υποστήριξε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ – η ποινή να εκτίεται στη φυλακή χωρίς να εξαγοράζεται και να μετατρέπεται. Η ρίξη μολότοφ είχε παραμείνει κακούργημα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr