Συνάντηση Γεννηματά – Σημίτη εν μέσω αναταράξεων στο ΠΑΣΟΚ
Αφορμή ήταν η πρόσκληση που απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στον κ. Σημίτη, αλλά και στους Γιώργο Παπανδρέου και Βαγγέλη Βενιζέλο, πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, να παραστούν στο συνέδριο που αρχίζει το Σάββατο το απόγευμα
Τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, συνάντησε η Φώφη Γεννηματά, το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του στη Βουλή.
Αφορμή ήταν η πρόσκληση που απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στον κ. Σημίτη, αλλά και στους Γιώργο Παπανδρέου και Βαγγέλη Βενιζέλο, πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, να παραστούν στο συνέδριο που αρχίζει το Σάββατο το απόγευμα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το συνέδριο και η πορεία της παράταξης ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης με τον Κώστα Σημίτη, η οποία διήρκεσε μισή ώρα.
Ο ρόλος του Κώστα Σημίτη
Η συνάντηση έρχεται στη σκιά των αναταράξεων στη Χαριλάου Τρικούπη, εν όψει και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που, όπως όλα δείχνουν, ενδεχομένως να κρύβει παγίδες και δυσάρεστες εκπλήξεις καθώς ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει την υψηλών τόνων κριτική του, ενώ την ίδια στιγμή από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη εκπέμπονται ασαφή μηνύματα σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη στη διαδικασία του Σαββατοκύριακου.
Χθες, Δευτέρα, η Φώφη Γεννηματά, που συνεχίζει τις περιοδείες της στην περιφέρεια είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Κώστα Σημίτη.
Θέλουν τον Σημίτη
Οι επιτελείς της κυρίας Γεννηματά θεωρούν πολύ σημαντική την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πολύ δύσκολα θα αποδεχθεί την πρόσκληση που του εστάλη μετά την εκδίωξη του από το Κίνημα Αλλαγής.
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442