Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χονγκ Κονγκ : Πυρπόλησαν την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής οι διαδηλωτές

Χονγκ Κονγκ : Πυρπόλησαν την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής οι διαδηλωτές

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έχει εγκλωβίσει μέσα στην Πολυτεχνική Σχολή εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι πυρπόλησαν την είσοδο καθώς αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό της.

Οι διαδηλωτές που βρίσκονται εντός της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ πυρπόλησαν την κεντρική είσοδο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν.

Εγκλωβισμένοι στη Σχολή

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έχει εγκλωβίσει εκατοντάδες διαδηλωτές στο εσωτερικό της Πολυτεχνικής Σχολής, έχοντας αποκλείσει τους δρόμους γύρω από την πανεπιστημιούπολη έπειτα από συγκρούσεις δύο ημερών που ενίσχυσαν τους φόβους για αιματηρή αναμέτρηση.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας κατά των αστυνομικών δυνάμεων που απαντούσαν με εκτοξευτήρες νερού.

Η απειλή της αστυνομίας

Νωρίτερα, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ απείλησε με χρήση πραγματικών σφαιρών, εάν οι διαδηλωτές, τους οποίους αποκάλεσε «ταραξίες», χρησιμοποιήσουν φονικά όπλα και προβούν σε πράξεις βίας, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές που πετούσαν βόμβες μολότοφ έξω από το Πολυτεχνείο.

Είναι η πρώτη τέτοιου είδους προειδοποίηση που απευθύνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας από την έναρξη της κρίσης πριν περίπου έξι μήνες.

«Εάν (οι διαδηλωτές) συνεχίσουν τόσο επικίνδυνες ενέργειες, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από τη χρήση περιορισμένης βίας, περιλαμβανομένων πραγματικών πυρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούις Λάου σε βίντεο που αναρτήθηκε ζωντανά στο Facebook.

Τραυματίας από βέλος

Παράλληλα, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους «ταραξίες» να σταματήσουν να χρησιμοποιούν φονικά όπλα κατά των αστυνομικών και προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι δυνάμεις ασφαλείας θα απαντήσουν με βία και ότι μπορεί να γίνει χρήση πραγματικών σφαιρών.

Αστυνομικός τραυματίστηκε χθες από βέλος που έριξε διαδηλωτής σε πανεπιστημιούπολη του Χονγκ Κονγκ η οποία έχει γίνει βάση οπισθοφυλακής του κινήματος για τη δημοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024