Τσίπρας : Οι πολίτες έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό
Για μια «πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση» που προέκυψε χθες στην κυβέρνηση, «τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές», κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στην πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό».
Για μια «πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση» που προέκυψε χθες στην κυβέρνηση, «τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές», κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στην πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό».
Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις αντιδράσεις (σ.σ.: των κυβερνητικών στελεχών), τις ανακοινώσεις και τα πρωτοσέλιδα, τόνισε πως αυτά δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν, για να τονίσει πως «όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν».
Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία συνοδεύεται με φωτογραφία από τη συμμετοχή του μπλοκ του κόμματος και τον ίδιο στην κεφαλή του, στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου:
«Χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στην πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, την καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου “επιτελικού” κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας.
Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν. Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με “μπαχαλάκηδες”, αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές.
Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά».
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442