Οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε σύντομη παύση της αντιπαράθεσης μεταξύ των κρατών του Κόλπου
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Γκόλντφεϊν, δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει πως η δριμεία αντιπαράθεση μεταξύ των κρατών του Κόλπου θα τερματιστεί σύντομα, ενώ ο ίδιος παροτρύνει την ενοποίηση της μαχητικής τους ικανότητας, καθώς οι εντάσεις με το Ιράν κλιμακώνονται
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Γκόλντφεϊν, δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει πως η δριμεία αντιπαράθεση μεταξύ των κρατών του Κόλπου θα τερματιστεί σύντομα, ενώ ο ίδιος παροτρύνει την ενοποίηση της μαχητικής τους ικανότητας, καθώς οι εντάσεις με το Ιράν κλιμακώνονται.
Η Ουάσινγκτον θεωρεί πως η υπάρχουσα πολιτική ρήξη μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου, από τη μια μεριά, και του Κατάρ, από την άλλη, αποτελεί απειλή για την προσπάθεια άσκησης αποτροπής κατά του Ιράν, καθώς οι ΗΠΑ πιέζουν για τη συγκρότηση ενός ενοποιημένου μετώπου.
Πάντως, σε μια ένδειξη αποκλιμάκωσης της περιφερειακής κρίσης, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν δήλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα λάβουν μέρος στο περιφερειακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ, παρά το μποϊκοτάζ που έχουν επιβάλει στην Ντόχα.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Ιράν: Το πετρέλαιο άγγιξε ξανά τα 100 δολάρια το βαρέλι – Οι πρώτες αντιδράσεις στις ασιατικές αγορές
- Το Ιράν είναι «κοντά στην ήττα», δηλώνει ο Τραμπ, αλλά «αυτό δεν πάει να πει ότι θα σταματήσουμε αμέσως»
- Ιράκ: Χτυπήθηκαν 2 δεξαμενόπλοια – Σκοτώθηκε ναυτικός – Ερευνες για αγνοουμένους
- Πετρέλαιο: Νέα αλματώδης αύξηση της τιμής του WTI παρά την παρέμβαση των ΗΠΑ
- Ιράν: 172 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποθέματα αποδεσμεύουν οι ΗΠΑ
- Ιράν: «Συντονισμένη επίθεση» με τη Χεζμπολά κατά του Ισραήλ «με πυραύλους και drones»
