Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ απειλούν και την Αίγυπτο : Κυρώσεις εάν αγοράσετε ρωσικά Su-35

Οι ΗΠΑ απειλούν και την Αίγυπτο : Κυρώσεις εάν αγοράσετε ρωσικά Su-35

Το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησαν τις αιγυπτιακές αρχές για τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση αγοράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35.

Το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησαν τις αιγυπτιακές αρχές για τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση αγοράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

«Υπέγραψαν συμφωνία»

Ρωσία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για την αγορά από το Κάιρο των ρωσικών μαχητικών Su-35 και η δημοσίευση της είχε παρουσιαστεί από την εφημερίδα «Kommersant» τον περασμένο Απρίλιο, χωρίς να επιβεβαιωθεί επισήμως.

Σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής εφημερίδας, η συμφωνία προβλέπει την αγορά «πάνω από δύο δεκάδες μαχητικών αεροσκαφών», αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τέθηκε σε ισχύ στα τέλη του 2018 και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το 2020 – 2021.

Προειδοποίησαν τον Σίσι

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, με επιστολή που έστειλαν την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Μάρκ Εσπερ στον αιγύπτιο πρόεδρο Φατάχ αλ Σίσι, τον προτρέπουν να ακυρώσει τη συμφωνία για την προμήθεια των ρωσικών Su-35.

«Νέα σημαντική συμφωνία με τη Ρωσία θα περιπλέξει, τουλάχιστον, τη μελλοντική ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Αίγυπτο», αναφέρεται, μαζί με την απειλή επιβολής κυρώσεων, στην επιστολή, την οποία έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα.

Η ρωσική επίσκεψη

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου προειδοποίησαν προσωπικά και τον επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου για τις ενδεχόμενες συνέπειες από την υλοποίηση της συμφωνίας.

Το δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας σημειώνει, επίσης, ότι τα προειδοποιητικά μηνύματα της Ουάσιγκτον στην Αίγυπτο συνέπεσαν με την επίσκεψη στο Κάιρο του ρώσου υπουργού Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024