Δωρεάν Ίντερνετ για όλους, μαζί με εθνικοποιήσεις κατά ριπάς, υπόσχεται ο Τζέρεμι Κόρμπιν, την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον τον κατηγορεί για «κομμουνιστικές τρελαμάρες».

Με ένα μεγάλο «θα» σχολιάζουν οι Βρετανοί τις πρώτες προεκλογικές εξαγγελίες του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Κόρμπιν υποσχέθηκε πως αν κερδίσει τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου θα παρέχει δωρεάν και γρήγορο Ίντερνετ για όλους. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, είναι η πιο θεαματική δέσμευση μίας προεκλογικής καμπάνιας που χαρακτηρίζεται από πολύ ακριβές ανακοινώσεις.

Παράλληλα, το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει εθνικοποιήσεις κατά ριπάς και επενδύσεις στον δημόσιο τομέα.

«Είναι ώρα να δώσουμε το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας με οπτικές ίνες δωρεάν για όλα τα νοικοκυριά της χώρας. Αυτό που ήταν στο παρελθόν πολυτέλεια είναι σήμερα ουσιαστικής σημασίας», εξήγγειλε ο Τζέρεμι Κόρμπιν από το Λάνκαστερ.

Την ίδια ώρα, το Εργατικό Κόμμα επικρίνεται σφοδρά για την απουσία ξεκάθαρης θέσης για το Brexit και σέρνεται στις δημοσκοπήσεις, με μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν το κόμμα με ηγέτη τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Επίσης, ο λογαριασμός της υπόσχεσης του Κόρμπιν ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια λίρες (23 δισεκατομμύρια ευρώ).

Τα 5 από αυτά τα έχει ήδη υποσχεθεί ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνοντας την δέσμευση της βελτίωσης του δικτύου. Ομως τα ποσά αυτά υποτιμούν το τελικό κόστος, προειδοποιεί ο γενικός διευθυντής του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου BT Φίλιπ Τζάνσεν.

Το Εργατικό Κόμμα ισχυρίζεται ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας θα εξασφαλισθεί από την φορολογία που θα επιβληθεί στους τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon, Facebook και Google.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει ανακοινώσει ότι σκέφτεται να εθνικοποιήσει «τους σιδηροδρόμους, το ταχυδρομείο, το νερό», ενώ θέλει να εθνικοποιήσει εν μέρει και την British Telecoms.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr