Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Φάρατζ απέρριψε πρόταση συνεργασίας των Τόρις

Ο Φάρατζ απέρριψε πρόταση συνεργασίας των Τόρις

Ο ηγέτης του Κόμματος του Μπρέξιτ Νάιτζελ Φάρατζ απέρριψε τους όρους συνεργασίας που του πρότεινε το κυβερνών συντηρητικό κόμμα για τις επερχόμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Daily Telegraph.

Το κυβερνών συντηρητικό κόμμα προσέφερε στο Κόμμα του Μπρέξιτ εκλογική συνεργασία, οι όροι της όμως ώθησαν τον ηγέτη του Νάιτζελ Φάρατζ να την απορρίψει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Daily Telegraph.

Μόνο σε 40 έδρες-κλειδιά

Η προσφορά της κυβερνώσας παράταξης του Μπόρις Τζόνσον θα συνεπαγόταν πως το Κόμμα του Μπρέξιτ θα κατέβαζε υποψήφιους μόνο σε 40 έδρες-κλειδιά που ελέγχει η αξιωματική αντιπολίτευση, το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ οι Τόρις θα συμμετείχαν σε αυτές τις αναμετρήσεις αποκλειστικά και μόνο με τυπικές υποψηφιότητες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Φάρατζ απαίτησε οι Συντηρητικοί να μην κατεβάσουν καν υποψήφιους για τις έδρες αυτές κι όταν αυτό δεν έγινε δεκτό απέρριψε την πρόταση συνεργασίας, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τέλεγκραφ.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ ξεκαθάρισε εξάλλου σε δηλώσεις του χθες Τετάρτη ότι το κόμμα του δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει κι άλλους υποψήφιους, πέραν όσων θα κατέβαζε στις αναμετρήσεις για 317 έδρες των Συντηρητικών.

«Προσπάθεια εκφοβισμού»

Ερωτηθείς εάν θα το εξέταζε, απάντησε: «Οχι. Αυτή είναι απλώς προσπάθεια εκφοβισμού από μερίδα του Τύπου. Οχι. Θα αναμετρηθούμε με όλους τους υποστηρικτές της παραμονής [στην Ευρωπαϊκή Ενωση] που έχουν θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές σε αυτήν τη χώρα».

Ο Φάρατζ διεμήνυσε πως στόχος του κόμματός του είναι να συγκρουστεί με τους Εργατικούς και με όσα κόμματα ή υποψήφιους τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

«Θα δώσουμε μάχη με όλους τους, ως και τον τελευταίο», επέμεινε, αναφερόμενος στους Εργατικούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024