Την πρόθεσή του να μη «χτυπήσει» έδρες του Συντηρητικού κόμματος στις προσεχείς εκλογές (12 Δεκεμβρίου) εξέφρασε ο Νάιτζελ Φάρατζ. Ο αρχηγός του κόμματος Brexit, επεσήμανε πως θα διεκδικήσει τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες, αφήνοντας έτσι χώρο στον Μπόρις Τζόνσον να διεκδικήσει τις ψήφους για το ιστορικό κόμμα των Τόρις.

«Το Κόμμα του Brexit δεν θα διεκδικήσει τις 317 έδρες που κέρδισαν οι Συντηρητικοί στις τελευταίες εκλογές. Αυτό που θα κάνουμε είναι να επικεντρώσουμε όλη την προσπάθειά μας σε όλες τις έδρες που έχει το Εργατικό Κόμμα» σημείωσε ο Φάρατζ.

Εξήγησε δε τη σκοποθεσία της κίνησής του αυτής. «Η κίνησή μας αυτή εμποδίζει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Θα αντιπαρατεθούμε επίσης με τα υπόλοιπα κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν 650 εκλογικές περιφέρειες, ενώ το εκλογικό τους σύστημα είναι μονοεδρικό. Τούτων δοθέντων, η κίνηση του Φάρατζ να αποσύρει τους υποψηφίους του κόμματός του από τις 317 εκλογικές περιφέρειες όπου υπάρχουν εκλεγμένοι βουλευτές των Συντηριτικών, είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο εκλογικό δώρο προς τον Βρετανό πρωθυπουργό. Φαίνεται πως… το Brexit ενώνει ακόμα τους υπέρμαχούς του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο