Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προανακριτική : Τι είπε ο Φρουζής για το Harvard project

Προανακριτική : Τι είπε ο Φρουζής για το Harvard project

Για το περίφημο Harvard project, το ειδικό πρόγραμμα της Novartis, αλλά και για τη συνάντηση του με την εισαγγελέα Διαφθοράς αναφέρθηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής

Η συνάντηση του Κωνσταντίνου Φρουζή με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κατάθεσης, για την τρίτη ημέρα, του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, στην προανακριτική επιτροπή.

Το θέμα έφερε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης που κάλεσε τον Φρουζή να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ότι πήγε στην συνάντηση με δύο στόχους: να καταθέσει όσα ο ίδιος γνώριζε καθώς δεν είχε κληθεί εώς τότε από καμία δικαστική αρχή και να ξεμπλοκαριστούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυρία Τουλουπάκη του επισήμανε ότι έχει στοιχεία για την ποινική του εμπλοκή και του πρότεινε να ενταχθεί σε ευεργετικές διατάξεις.

«Η κουβέντα ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα» είπε ο κ. Φρουζής για να προσθέσει σε άλλο σημείο «αποκλειστικό αντικείμενο με την κυρία Τουλουπάκη ήταν τα 10 πολιτικά πρόσωπα» ενώ υποστήριξε πως η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς του είπε «θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις γι αυτά τα πρόσωπα (σ.σ. τους 10 πολιτικούς)». Ο ίδιος τόνισε ότι του έκανε εντύπωση πως ο επίμαχος διάλογος δεν έγινε με τον ανακριτή αλλά με την εισαγγελέα.

Ερωτηθείς από τον Γιάννη Ραγκούση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φρουζής φέρεται να απάντησε ότι «έφυγα στεναχωρημένος από τη συνάντηση με την κυρία Τουλουπάκη διότι κατάλαβα με σαφήνεια ότι εάν δεν καταθέσω όπως αυτή ήθελε δεν θα μου αποδεσμευόταν ο λογαριασμός».

Πέραν αυτών ο κ. Φρουζής ρωτήθηκε από τον Κώστα Καραγκούνη και για το περίφημο Harvard project. Πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα της Novartis που στόχευε στην πίεση κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας μέσω αναθεώρησης της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κ. Καραγκούνης: Ειπατε ότι το Harvard project είχε δύο βασικούς στόχους: να μην βγαίνει το δελτίο τιμών κάθε 3 μήνες και η τιμολόγηση των φαρμάκων να γίνεται με βάση τις χαμηλότερες τιμές της ευρωζώνης και όχι της ΕΕ. Οι στόχοι σας επιτεύχθηκαν επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ;

Κ. Φρουζής: Όχι

Κ. Καραγκούνης: Για το Harvard project πιέσατε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Διαπιστώνουμε ότι μετά το 2015 και οι δύο στόχοι επιτεύχθηκαν

Κ. Φρουζής: Η λέξη πίεση κατ’ εμε σημαίνει μάχομαι για κάτι. Ως εκ τούτου πράγματι στην δουλειά του ΣΦΕΕ ήταν να πιέσει και την τότε αντιπολίτευση που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πως τα αιτήματά μας ήταν δίκαια. Ηταν στη δουλειά μας, ως ΔΣ, να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της τιμολόγησης ήταν καυτό θέμα για εμάς. Το Harvard project πήρε σάρκα και οστά επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η υιοθέτηση των 2 χαμηλότερων τιμών της ευρωζώνης ως βάση επετεύχθησαν επι κυβέρνησης Τσίπρα.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024