Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόμβες Φρουζή : Είχα συναντήσεις με Τσίπρα, Παππά, Σταθάκη, Ξανθό πριν από το 2015

Βόμβες Φρουζή : Είχα συναντήσεις με Τσίπρα, Παππά, Σταθάκη, Ξανθό πριν από το 2015

Στην δεύτερη κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή για τη σκευωρία Novartis ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι επί τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατακόρυφα

Στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 αναφέρθηκε στην δεύτερη κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε».

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis που καταθέσει σήμερα, για δεύτερη φορά εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς «δεν πήγα ούτε τροχήλατο ούτε ιπτάμενη βαλίτσα στον Σαμαρά».

Επίσης ο κ Φρουζής αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ότι «με τον Σταθάκη συναντήθηκα τρεις φορές, συναντήθηκα με το τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το αρμόδιο για την υγεία, πήγα και στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Ξανθό».

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis φέρεται να έχει πει στα μέλη της προανακριτικής ότι «τους είδα πριν το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη (σ.σ. μείωση δαπάνης κατά 50% από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά).

«Ήμουν με καμιά 10αρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Γι’ αυτό καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά επισημαίνοτας ότι «δεν είναι ένοχο να τους δω, και τον Φίλη έχω συναντήσει στην Αυγή, και τον Δραγασάκη και τον Χουντή».

Είπε ακόμη για την αλματώδη αύξηση του τζίρου της εταιρείας επί ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2014 ο τζίρος μας ήταν 330 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2015 εως το 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε αλματώδη αύξηση στα 400-420 εκατ. ευρώ».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ευάγγελο Βενιζέλο. Αρνήθηκε, επίσης, πως είχε συναντήσει τον Γιώργο Κουτρουμάνη.

Είπε πως είχε συναντήσει δυο φορές τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και 4 -5 τον Μάριο Σαλμά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία πάντα μελών του ΣΦΕΕ. Για τον Παναγιώτη Πικραμμένο υποστήριξε ότι τον συνάντησε μια φορά στο φουαγιέ στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναφερόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο είπε πως τον έχει δει μια φορά στο προαύλιο του υπουργείου Υγείας μαζί με άλλα περίπου 20 άτομα, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία, όπως φέρεται να είπε, τον κάλεσε όχι για να καταθέσει αλλά «για να της πω αυτά που ήθελε».

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του φέρεται να είπε ότι «δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά». «Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως τον πρώην πρωθυπουργό «τον συνάντησα σε μία μεγάλη εκδήλωση παρουσία της Μέρκελ. Εκεί είχα κληθεί ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ, δίπλα μου καθόταν στον Δασκαλόπουλος».

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis υποστήριξε ότι η νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την αύξηση της τιμής των φαρμάκων δηλώνοντας «για τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό το πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι επί Σαμαρά».

Ο κ. Φρουζής φέρεται να έχει μιλήσει και για το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη, και να έχει πει ότι «έφυγε το 2014, εγώ το 2015. Είχε γίνει εσωτερικός έλεγχος. Έχω το πόρισμα. Παραβίαζε εσωτερικές διαδικασίες, αλλοίωνε ποσά για να μη χρειάζονται οι υπογραφές των προϊσταμένων του».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Φρουζής μίλησε κατά πληροφορίες για την γραμματέα του, Μαρία Μαραγγέλη, λέγοντας ότι τον έκλεβε επί τρία χρόνια. «Ήταν γραμματέας μου 11 χρόνια. Είχα πολλά προσωπικά μου πράγματα αφήσει να χειρίζεται, ακόμη και τα φροντιστήρια των παιδί μου. Το 2015 άρχισα να την βάζω στη γωνία» φέρεται να έχει πει ο κ. Φρουζής.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024