Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεξουαλικές επιθέσεις σε εργαζόμενες του ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σεξουαλικές επιθέσεις σε εργαζόμενες του ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σεξουαλικές επιθέσεις σε τραπεζοκόμο και νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει μεταξύ άλλων περιστατικών παραβατικότητας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σεξουαλικές επιθέσεις σε τραπεζοκόμο και νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει μεταξύ άλλων περιστατικών παραβατικότητας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. (ΠΟΕΔΗΝ).

«Υψηλή παραβατικότητα»

Η υψηλή παραβατικότητα οφείλεται, όπως λένε οι εργαζόμενοι, στην έλλειψη προσωπικού φύλαξης και στη συγκέντρωση πλήθους παραβατικών στοιχείων. Επίσης, κάνουν λόγο για αδιαφορία από πλευράς διοίκησης του νοσοκομείου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, το βράδυ της Τετάρτης «επιτέθηκαν σε Τραπεζοκόμο και Νοσηλεύτρια με βίαιο τρόπο και τις παρενόχλησαν σεξουαλικά».

«Ελλειψη προσωπικού φύλαξης»

«Συνεχίζονται τα περιστατικά παραβατικότητας μέσα στους χώρους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ συνέπεια της έλλειψης προσωπικού φύλαξης και της συγκέντρωσης πλήθους παραβατικών στοιχείων, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του Σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ.

»Εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες εξακολουθούν να ζουν εικόνες ντροπής: κλοπές, σεξουαλική παρενόχληση, διακίνηση και χρήση παράνομων ουσιών, χειροδικίες.

»Μόλις χθες (σ.σ.: προχθές), μια εβδομάδα μετά το τελευταίο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα, σημειώθηκε άλλη μια ολική κλοπή αυτοκινήτου, συνοδού ασθενή αυτή τη φορά. Η κλοπή αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο κλοπών και διαρρήξεων ιδιωτικής αλλά και δημόσιας περιουσίας.

«Επιθέσεις σε τραπεζοκόμο και νοσηλεύτρια»

Επίσης, χθες (σ.σ.: προχθές) βράδυ επιτέθηκαν σε Τραπεζοκόμο και Νοσηλεύτρια με βίαιο τρόπο και τις παρενόχλησαν σεξουαλικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ εξακολουθεί να καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για αδιαφορία, καθώς παρά τις ανακοινώσεις και τις καταγγελίες για το θέμα «κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για την βελτίωση της κατάστασης».

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024