Το επερχόμενο κλείσιμο της ΩΡΛ κλινικής στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιλύσει το πρόβλημα.

Σήμερα, στην ΩΡΛ Κλινική του συγκεκριμένου νοσοκομείου υπηρετούν ο διευθυντής, μία ειδικευμένη γιατρός και δύο επικουρικοί, δηλαδή συμβασιούχοι, γιατροί.

Ωστόσο, ο διευθυντής υπέβαλε την παραίτησή του, καθώς συνταξιοδοτείται, ενώ λήγει και η σύμβαση του ενός εκ των επικουρικών γιατρών.

«Είναι προφανές πως οι δύο εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να λειτουργήσουν την ΩΡΛ Κλινική. Αυτό σημαίνει ότι σταματούν τα χειρουργεία, είναι αμφίβολη η εύρυθμη λειτουργία των πρωινών τακτικών ιατρείων καθώς και η εκτίμηση βαρέων περιστατικών της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας και των άκρως επειγόντων περιστατικών (τραχειοστομία, εισρόφηση ξένου σώματος)» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπολειτουργεί η ΩΡΛ κλινική και στο «Αγία Σοφία»

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι ελλείψεις γιατρών ΩΡΛ στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής είναι χρόνια πληγή. Οι αρμόδιοι επιχειρούσαν να «μπαλώσουν» τις τρύπες στο ιατρικό προσωπικό με μετακινήσεις γιατρών.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι γιατρός ΩΡΛ είχε μετακινηθεί από την κλινική του Παίδων Πεντέλης στο «Αγία Σοφία» τον περασμένο Δεκέμβριο για τρεις μήνες.

Τελικά, όμως, παρά τις βεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ο γιατρός παρέμεινε στο «Αγία Σοφία» καθώς και εκεί η κλινική υπολειτουργεί.

Γράψτε το σχόλιό σας