Κάθε κύριος Μάρκου όταν υποκρίνεται  ότι αγνοεί αυτές τις αλήθειες αυτοχαρακτηρίζεται, όχι μόνον ως προστάτης, αλλά και ως συνένοχος των ταραξιών.

Έβγαλε από τη θήκη το σπαθί του! Το ύψωσε και μόνο που δεν είπε «ορμήστε παληκάρια» προς τους 100 περίπου εισβολείς, (αδιευκρίνιστης φοιτητικής ιδιότητας), που έκοψαν με αλυσοπρίονο το λουκέτο της κεντρικής σιδερένιας πύλης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πανηγύρισαν με ιαχές την κατάληψη των… χειμερινών ανακτόρων. (Θυμίζει λιγάκι τις ταινίες του Αϊζενστάιν από τη ρωσική επανάσταση του 1917…).

Και το όνομα αυτού Κώστας Β. Μάρκου, εκ Καλαβρύτων ορμώμενος, καθηγητής ενδοκρινολογίας και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει για την πληρότητα αυτού του κειμένου η αναδημοσίευση του περίεργου «Ίτε παίδες» του εν λόγω κυρίου:

«Καλά έκαναν οι φοιτητές! (Τους γνώριζε άραγε ο ίδιος;) Έπραξαν αυτό που δεν έπραξε μια ανάξια Σύγκλητος που έκλεισε το Πανεπιστήμιο. Καλά έκαναν και έσπασαν με αλυσοπρίονο την πόρτα της ΑΣΟΕΕ…».

Εδώ πλέον μιλάμε, για επίσημα διαπιστευτήρια του καθηγητή-βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα… διευρυμένα πολιτικο-ακαδημαϊκά του καθήκοντα. Κυρίως όμως όχι μόνον για την προστασία των μπαχαλάκηδων, αλλά και τον εγκωμιασμό τους! Κάτι τέτοιο δεν ετόλμησαν οι διδάσκοντες των πανεπιστημίων ακόμη και στα 1965-1967, όταν το προοδευτικό μαχητικό φοιτητικό κίνημα του 1-1-4 δεχόταν τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της ακροδεξιάς τρομοκρατικής ΕΚΟΦ (Εθνική Κοινωνική Οργάνωσις Φοιτητών, άμεσα συνεργαζόμενη με το αστυνομικό κράτος των Λάμπρου, Καραχάλιου, Μπιτoύνης και Σία). Τότε βεβαίως ο αξιότιμος Μάρκου, που γεννήθηκε το 1957, ήταν μόλις 8 ετών, μαθητής της 3ης Δημοτικού και επόμενο είναι ή ν’ αγνοεί ή να μην έχει διαβάσει τα ιστορικά της περιόδου εκείνης, ή εν πάση περιπτώσει έπαιζε ως αμέριμνος παις τους «κλέφτες κι αστυνόμους», από το «Σάββατο κι απόβραδο» του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Ο κύριος Κώστας Μάρκου επωμίζεται μια τεράστια ευθύνη για την επιεικώς επιπόλαια εκτίμηση του ρόλου των καταληψιών των ΑΕΙ-ΤΕΙ, όταν τόσο αυτός όσο και το σύνολο των σημερινών διδασκόντων στα πανεπιστήμια των μεγάλων πόλεων, (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως Πάτρα), γνωρίζουν άριστα ότι τα ΑΕΙ αυτά ήταν μέχρι την εκπνοή της κυβερνητικής διάρκειας του ΣΥΡΙΖΑ κρησφύγετα του εγκληματικού υποκόσμου, αποθήκες υλικού τρομοκρατικών ενεργειών και επιθετικά ορμητήρια μασκοφόρων τρομοκρατών.

Κάθε κύριος Μάρκου όταν υποκρίνεται  ότι αγνοεί αυτές τις αλήθειες αυτοχαρακτηρίζεται, όχι μόνον ως προστάτης, αλλά και ως συνένοχος των ταραξιών.

Σ’ αυτό το κεφάλαιο της σιωπής κάποιων πανεπιστημιακών, από καθέδρας… αμνών, δυστυχώς η χώρα μας διεκδικεί παγκόσμια πρωτοτυπία πολιτικής μυωπίας!

Το περίεργο όμως είναι, ότι οι κατά τα άλλα οξυδερκείς κκ. Μάρκου και Σία δεν έχουν αντιληφθεί, ότι άρχισαν ήδη να εισπράττουν με ζωηρότατες κοινωνικές αποδοκιμασίες, την αποστροφή μιας επί 4,5 χρόνια αγρίως τρομοκρατημένης κοινωνίας…

Όμως παρόμοιες απερισκεψίες τιμωρούνται ανελέητα στις κάλπες…

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr