Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση Novartis οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου αναμένεται να ζητήσουν από τη Βουλή την κατάθεση του Κ. Φρουζή καθώς φέρεται να έκανε λόγο για «πιέσεις» που συνδέονται με την Εισαγγελία Διαφθοράς

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, ενδέχεται μετά την προανακριτική επιτροπή της Βουλής να κληθεί να καταθέσει και ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, αναμένεται να ζητήσουν, με την ολοκλήρωση της, από τη Βουλή την κατάθεση του Κ. Φρουζή καθώς φέρεται να έκανε λόγο για «πιέσεις» που συνδέονται με την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Στο μεταξύ, απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών και πορίσματα των επιθεωρητών δημόσιας υγείας αναμένονται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα της Novartis για τους δύο πολιτικούς (Άδ.Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλο) για τους οποίους η υπόθεση παραμένει ανοικτή.

Εκτός από τους δύο πολιτικούς στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής αρχής βρίσκονται αυτή τη χρονική περίοδο γιατροί, στελέχη της μητρικής εταιρείας Novartis, καθώς και πρώην στελέχη-μέλη των επιτροπών τιμολόγησης του υπουργείου Υγείας.

Εχει εξεταστεί τρεις φορές για το αδίκημα της δωροδοκίας

Παράλληλα, εισαγγελικές πηγές επιμένουν ότι ο Κ. Φρουζής μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας έχει εξεταστεί τρεις φορές ανωμοτί στο πλαίσιο της έρευνας για επιμέρους αδικήματα που αφορούν την υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα έχει εξεταστεί ανωμοτί μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό τον Μάιο του 2019, πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον περασμένο Ιούνιο ενώ και πρόσφατα εκλήθη ανωμοτί ενώπιον πταισματατοδίκη στο πλαίσιο της έρευνας για το σκέλος που αφορά στελέχη της Novartis, αλλοδαπούς.

Για αυτό το σκέλος η έρευνα «καθυστερεί» καθώς οι αλλοδαποί φέρονται να έχουν ζητήσει μετάφραση της δικογραφίας η οποία καθυστερεί λόγω της μεταφραστικής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ.

Επιπλέον, η Εισαγγελία Διαφθοράς από το 2018 ενεργοποιώντας για πρώτη φορά το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ίσχυε τότε (3691/2018) υπέβαλε αίτημα στο ΣΔΟΕ μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για δωροδοκία σε βάρος του Φρουζή ζητώντας την επιβολή προστίμου στη Novartis Hellas.

Είχαν μάλιστα διαβιβάσει και αντίγραφα της δικογραφίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ενημερώσει επισήμως και τον ΟΟΣΑ για την ενέργεια αυτή η οποία συνεκτιμήθηκε στο πλαίσιο της αξιολόγησης της χώρας μας από τον οργανισμό για υποθέσεις διαφθοράς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr