Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2020: Οι 41 χώρες και το ελληνικό φαβορί

Eurovision 2020: Οι 41 χώρες και το ελληνικό φαβορί

Ποιες είναι οι 41 χώρες που θα δούμε φέτος στη σκηνή της Eurovsion και ποιο το φαβορί για την Ελλάδα;

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (ΕBU) έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των 41 χωρών που συμμετέχουν στο φετινό 65o διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Στην 65η Eurovision επιστρέφουν ύστερα από απουσία ενός χρόνου η Βουλγαρία και η Ουκρανία, ενώ αντίθετα δεν θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του Ρότερνταμ, το Μαυροβούνιο και η Ουγγαρία.

Δύο ημιτελικοί θα δώσουν ένα σύνολο 20 χωρών (10 από κάθε ημιτελικό) οι οποίες θα συναντήσουν τις λεγόμενες «Big 5» χώρες δηλαδή την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο) και την διοργανώτρια Ολλανδία στον μεγάλο τελικό, της φετινής Eurovision.

View this post on Instagram

24/10/19🇳🇱 #Eurovision | #ESC2020

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Έτσι οι 41 χώρες που θα συμμετέχουν στη φετινή Eurovison είναι οι:

Αλβανία (RTSH), Aρμενία (AMPTV), Aυστραλία (SBS), Aυστρία (ORF), Αζερμπαϊτζάν (ICTIMAI), Λευκορωσία (BTRC), Βέλγιο (VRT), Βουλγαρία (BNT), Κροατία (HRT), Κύπρος (CYBC), Τσεχία (CT), Δανία (DR), Εσθονία (ERR), Φινλανδία (YLE), Γαλλία (FT), Γερμανία (ARD/NDR), Γεωργία (GPB), Ελλάδα (ERT), Ισλανδία (RUV), Ιρλανδία (RTE), Ισραήλ (IPBC/KAN), Ιταλία (RAI), Λετονία (LTV), Λιθουανία (LRT), Mάλτα (PBS), Mολδαβία (TRM), Ολλανδία (AVROTROS), Βόρεια Μακεδονία (MKRTV), Nορβηγία (NRK), Πολωνία (TVP), Πορτογαλία (RTP), Ρουμανία (TVR), Ρωσία (Channel One), Άγιος Μαρίνος (RTV), Σερβία (RTS), Σλοβενία (RTVSLO), Ισπανία (TVE), Σουηδία (SVT), Ελβετία (SRG SSR), Ουκρανία (UA:PBC), Ηνωμένο Βασίλειο (BBC).

Η κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου στο Ρότερνταμ.

Τα σενάρια για την ελληνική συμμετοχή

Μπορεί ο 65ος διαγωνισμός της Eurovision να διεξάγεται τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ωστόσο οι χώρες που θα πάρουν μέρος έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να επιλέξουν το τραγούδι και τον ερμηνευτή που θα τους εκπροσωπήσουν, στο δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού.

Έτσι λοιπόν και η Ελλάδα αφού επιβεβαίωσε πως θα δώσει για ακόμη μια χρονιά το «παρών», η κρατική τηλεόραση κάνει τις απαραίτητες συζητήσεις για τον δημοφιλή διαγωνισμό.

Αλλαγή τακτικής και προσώπου για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision ετοιμάζει η Ελλάδα, αφού η «λύση» της Καλομοίρας που είχε εκπροσωπήσει με επιτυχία τη χώρα το 2008, ολοένα και να απομακρύνεται.

H 17χρονη κοπέλα που είναι φαβορί για να εκπροσωπήσει την χώρα μας, είναι η Στεφανία Λυμπεράκη, η οποία ζει μόνιμα στην Ολλανδία και είναι ήδη είδωλο της pop σκηνής εκεί.

https://www.instagram.com/p/BsJdf9Lg8Rv/?utm_source=ig_web_copy_link

Η νεαρή ποπ σταρ με ελληνικές ρίζες είχε εμφανιστεί μάλιστα και στα περσινά Mad VMA μαζί με την Ιλένια Ουίλιμας και την Κόνι Μεταξά.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί ακόμη η απόφαση αν θα γίνει απευθείας ανάθεση ή βραδιά επιλογής εκπροσώπου ή τραγουδιού, με την όμορφη και «φρέσκια» Στεφανία να αποτελεί το απόλυτο φαβορί.

Η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision

Eurovision χωρίς Ελένη Φουρέιρα δεν γίνεται…

Ένα από τα ονόματα που γράφει τη δική του ιστορία στη Eurovision, και ας έχει συμμετάσχει μόλις δύο φορές, μια ως διαγωνιζόμενη και μια ως καλεσμένη, είναι η Ελένη Φουρέιρα.

Η Ισπανία έχει κάνει ήδη τις κινήσεις της, κάνοντας πρόταση στην Ελένη Φουρέιρα.

Μάλιστα, η Φουρέιρα είναι πολύ αγαπητή στην Ισπανία και έχει κάνει ιδιαίτερη επιτυχία εκεί, ενώ η εκρηκτική της παρουσία στη Eurovision του 2018 έκανε, φαίνεται, αρκετές χώρες να ζηλέψουν.

View this post on Instagram

OK HAPPY END!! 👅 #okhappyend

A post shared by Eleni Foureira (@foureira) on

Η νέα της εμφάνιση στην σκηνή της Eurovision

Οι Ολλανδοί µε αφορµή τη διοργάνωση της φετινής Eurovision έχουν αναλάβει να διοργανώσουν ένα εορταστικό πρόγραμμα στο Αµστερνταµ στις 15 ∆εκεµβρίου, στο οποίο θα συµµετάσχουν µια σειρά από καλλιτέχνες που πρωταγωνίστησαν κατά καιρούς στον δηµοφιλή διαγωνισµό τραγουδιού.

Την πρόσκληση αποδέχτηκε η Ελένη Φουρέιρα, ενώ η νικήτρια Έλενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς, αν και προσκλήθηκαν, δεν θα µπορέσουν να παραβρεθούν λόγω των ανειληµµένων υποχρεώσεών τους στην Ελλάδα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024