Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Ακραία φαινόμενα «χτυπούν» τη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες η «Βικτώρια»

Καιρός : Ακραία φαινόμενα «χτυπούν» τη χώρα – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες η «Βικτώρια»

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» σαρώνει τη χώρα από τα δυτικά στα ανατολικά εδώ και κάποιες ώρες, με την Αττική να βρίσκεται το βράδυ της Τρίτης στο «επίκεντρο» της κακοκαιρίας καθώς σημειώνεται ισχυρή βροχόπτωση, η οποία συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους - Πώς αναμένεται να εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας «χτυπά» τις τελευταίες ώρες τη χώρα, προκαλώντας δεκάδες προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Είναι η κακοκαιρία «Βικτώρια», η οποία σαρώνει τη χώρα από τα δυτικά στα ανατολικά εδώ και κάποιες ώρες, με την Αττική να βρίσκεται το βράδυ της Τρίτης στο «επίκεντρο» της κακοκαιρίας καθώς σημειώνεται ισχυρή βροχόπτωση, η οποία συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους.

Μέχρι στιγμής, πάντως, στο Λεκανοπέδιο δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν προβλήματα εξαιτίας της καταιγίδας, κάτι ωστόσο που συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι επόμενες ώρες αναμένονται δύσκολες, καθώς το φαινόμενο θα εξαπλωθεί στο σύνολο της χώρας.

Πώς θα κινηθεί το χαμηλό βαρομετρικό

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, το χαμηλό βαρομετρικό κατά τη διάρκεια της νύχτας θα κινηθεί προς τα ανατολικά, πλήττοντας το σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Την Τετάρτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Την ίδια ώρα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής.

Καταιγίδα στην Αττική

Από αργά το βράδυ της Τρίτης, ισχυρή βροχόπτωση πλήττει το λεκανοπέδιο της Αττικής. Τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ.

Η βροχόπτωση συνοδεύεται από κεραυνούς και αστραπές.

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος

Τα έντονα φαινόμενα έπληξαν την Τρίτη τα νησιά του Ιονίου, τα οποία βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας.

Η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε πολλούς δρόμους της Κέρκυρας σε ποτάμια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι κράτησαν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του νησιού.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απομάκρυνση φερτών υλικών και αντλήσεις υδάτων. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης σε αρκετές περιοχές.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε κατολίσθηση και ένας βράχος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή Καρουμπάτικα. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα corfunews.gr, ο βράχος λίγο αργότερα απομακρύνθηκε από το οδόστρωμα, ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Ωστόσο η αστυνομία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή σε όλους όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Προβλήματα και στη Ζάκυνθο

Την ίδια ώρα, πλημμύρες έχουν καταγραφεί και στη Ζάκυνθο, η οποία από το απόγευμα της Τρίτης πλήττεται από εκτεταμένες βροχοπτώσεις.

Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων είναι το γεγονός ότι στην Ιθάκη μέσα σε οκτώ ώρες «έπεσαν» 71 χιλιοστά βροχής.

Ολος ο μηχανισμός στο δρόμο

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν το νησί, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης, μίλησε στο One Channel.

«Δυστυχώς σε κάθε τέτοια περίπτωση, λόγω έλλειψης υποδομών, αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Πέρυσι τέτοια εποχή ένας χείμαρρος παρέσυρε μια γυναίκα. Ζητάμε άμεσες παρεμβάσεις. Να συμπαρασταθεί η πολιτεία στους δήμους που έχουν διαχρονικά προβλήματα. Χρειαζόμαστε επαρκείς χρηματοδοτήσεις αλλά και ειδικό εξοπλισμό για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, πως «εμείς αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με τα μικρά μέσα που διαθέτουμε. Είναι όλος ο μηχανισμός μας στο δρόμο για να είμαστε δίπλα στους πολίτες. Δεν έχουν καταγραφεί οι ζημιές που έχει υποστεί ο δήμος».

Δείτε την πρόγνωση του μετεωρολόγου του One Channel, Γιάννης Καλλιάνος

Από την Τετάρτη τα φαινόμενα θα έχουν προχωρήσει και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, κυρίως τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες και από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024