Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εχει γίνει χαμός στο Twitter για τον «α λα Παπαθεμελή» νόμο στα νυχτερινά μαγαζιά

Εχει γίνει χαμός στο Twitter για τον «α λα Παπαθεμελή» νόμο στα νυχτερινά μαγαζιά

Εποχές «Παπαθεμελή» ετοιμάζεται να ζήσει η... πολύπαθη πλέον Ελλάδα, η οποία δέχεται ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα από τον νέο ποινικό κώδικα. Ωστόσο, στις μέρες μας οι νέοι δεν θα διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα, αλλά στο Twitter!

Εποχές «Παπαθεμελή» ετοιμάζεται να ζήσει η… πολύπαθη πλέον Ελλάδα, η οποία δέχεται ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα από τον νέο ποινικό κώδικα.

Πριν πάμε στα του σήμερα, καλό είναι να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι.

Ήταν Φεβρουάριος 1994 και ο Στέλιος Παπαθεμελής προκαλεί με μια απόφασή του τις πιο επικές διαμαρτυρίες που έγιναν ποτέ στην Αθήνα.

Τι ήταν αυτό; Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε καταφέρει να ενώσει όλους τους Έλληνες και να τους οδηγήσει από τα μπαρ, τα club και τα μπουζούκια στην πλατεία Συντάγματος!

Ο λόγος ήταν ο νόμος που απαγόρευε στα νυχτερινά μαγαζιά να λειτουργούν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα.

Η απόφαση είχε βγάλει στους δρόμους του Αθηναίους, οι οποίοι μόλις έκλειναν τα μαγαζιά πήγαιναν στην πλατεία Συντάγματος και συνέχιζαν το γλέντι! Οι εικόνες με τα «ξενύχτια» στο Σύνταγμα μονοπωλούσαν τότε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης!

Εντάξει, όλους μας έπιασε… νοσταλγία βλέποντας αυτό το βίντεο, αφού βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι πρόκειται για σκηνές που δύσκολα θα ξαναζήσουμε.

Τότε δεν υπήρχαν τα Social Media και δεν μπορούσες να εκφράσεις την άποψη σου δημόσια. Τώρα όμως υπάρχει το Twitter! Μια, δύο -και τρεις στο τσακίρ κέφι- αναρτήσεις και καθάρισες!

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, οι χρήστες πήραν τα όπλα τους και άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς!

Οι περισσότεροι θυμήθηκαν τον νόμο Παπαθεμελή, ενώ άλλοι έστρεψαν τα βέλη τους κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έλειψαν, δε, και αυτοί που συνδύασαν αυτή την εξέλιξη με την ποινή φυλάκισης σε περίπτωση που κάποιος βρίζει τα θεία. Παράλληλα, έδωσαν νέες ιδέες, όπως για παράδειγμα αυτόφωρο σε όποιον συλληφθεί να τρώει σουβλάκι τη Σαρακοστή!

Δείτε μερικές από τις καλύτερες αναρτήσεις:

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024