Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραματικές εξελίξεις : «Ενταλμα σύλληψης» σε βάρος του Μοράλες - Ασυλο προσφέρει το Μεξικό

Δραματικές εξελίξεις : «Ενταλμα σύλληψης» σε βάρος του Μοράλες – Ασυλο προσφέρει το Μεξικό

Η αστυνομία ψάχνει για να συλλάβει τον Εβο Μοράλες, ανακοίνωσε ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ηγέτης οργάνωσης της αντιπολίτευσης στη Σάντα Κρους, ενώ το Μεξικό προσφέρει άσυλο στον παραιτηθέντα πρόεδρο της Βολιβίας.

Η αστυνομία ψάχνει για να συλλάβει τον Εβο Μοράλες, ανακοίνωσε ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ηγέτης οργάνωσης της αντιπολίτευσης στη Σάντα Κρους, ενώ το Μεξικό προσφέρει άσυλο στον παραιτηθέντα πρόεδρο της Βολιβίας.

«Τον ψάχνει η αστυνομία»

Η αστυνομία ψάχνει για να συλλάβει τον Εβο Μοράλες, που ανακοίνωσε χθες Κυριακή την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου, ανέφερε μέσω Twitter ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ηγέτης οργάνωσης της αντιπολίτευσης στη Σάντα Κρους, η οποία πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις εναντίον του σοσιαλιστή πολιτικού μετά τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου.

«Επιβεβαιώθηκε! Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Μοράλες! Η αστυνομία και ο στρατός τον ψάχνουν στην Τσαπαρέ», ανέφερε μέσω Twitter ο Καμάτσο.

Ασυλο από το Μεξικό

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ προσέφερε χθες Κυριακή άσυλο στον Εβο Μοράλες, εάν το επιθυμεί, μετά την παραίτησή του από την προεδρία της Βολιβίας και γνωστοποίησε ότι η μεξικανική πρεσβεία έχει ήδη υποδεχθεί περίπου είκοσι κυβερνητικούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς.

Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ τόνισε νωρίτερα μέσω Twitter ότι η κυβέρνησή του κατέγραψε την «υπεύθυνη συμπεριφορά του προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες, ο οποίος προτίμησε να παραιτηθεί παρά να εκθέσει τον λαό του στη βία».

Ο Εμπράρδ σημείωσε ότι «το Μεξικό, όπως ορίζει η παράδοσή του [σ.σ. να προσφέρει] άσυλο και να μην επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών, υποδέχθηκε 20 πρόσωπα που ανήκουν στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο της Βολιβίας στην επίσημη κατοικία [του μεξικανού πρεσβευτή] στη Λα Πας, και, εάν το αποφασίσει, θα προσφέρουμε επίσης άσυλο στον Εβο Μοράλες».

«Στρατιωτική επιχείρηση»

Ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας έκανε λόγο για «συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Βολιβία, την οποία απορρίπτουμε», καθώς είναι «παρόμοια με τα τραγικά γεγονότα που αιματοκύλισαν τη Λατινική Αμερική τον προηγούμενο αιώνα».

«Το Μεξικό παραμένει προσηλωμένο στη θέση του για τον σεβασμό της δημοκρατίας και των θεσμών. Οχι στα πραξικοπήματα», συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024