Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχόλια - σοκ στο Facebook για το περιστατικό με τη φοιτήτρια στο ΑΠΘ

Σχόλια – σοκ στο Facebook για το περιστατικό με τη φοιτήτρια στο ΑΠΘ

Σχόλια με μισογυνισμό, σεξισμό, που δηλώνουν ευθαρσώς και δημόσια ότι θα έκαναν ή κάνουν το ίδιο με τον φοιτητή που εκσπερμάτωσε στη φοιτήτρια.

Αχαρακτήριστα σχόλια με τάχα και δήθεν «χιουμοριστικό» ύφος έγραψαν χρήστες του Facebook όταν έμαθαν το περιστατικό με τη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη.

Στο περιστατικό ένας 20 χρονος φοιτητής του ΑΠΘ εκσπερμάτωσε στην πλάτη φοιτήτριας την ώρα που αυτή διάβαζε στη βιβλιοθήκη. Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σχόλια υπέρ της σεξουαλικής παρενόχλησης

Αντί λοιπόν να καταλάβουν τη σοβαρότητα του θέματος, είχαν την ιδέα ορισμένοι να σχολιάσουν με εντελώς αχαρακτήριστο τρόπο.

Με φράσεις σεξιστικές, μισογυνίστικες και «εκτός τόπου και χρόνου». Το ένα άτομο δηλώνει μάλιστα ότι τέτοια πράγματα, ήτοι εκσπερμάτωση χωρίς συγκατάθεση τα κάνει ήδη. Και μάλιστα σε συγγενικά πρόσωπα! Ενώ ταυτόχρονα δέχεται επευφημία από άλλο άτομο που σχολιάζει.

 Ναι καλά βλέπετε, καλά διαβάζετε…

Τέτοιοι είδους σχόλια είναι επικίνδυνα, διότι αναπαράγουν την κουλτούρα του «βιασμού», της σεξουαλικής παρενόχλησης, ότι δηλαδή η μη συναίνεση στα σεξουαλικά «θέλω» του καθένα , δεν είναι κάτι αθέμιτο, αλλά κάτι το αστείο που το κάνουν «ήδη» κάποιοι όπως πολύ περήφανα και «αντρίκια» γράφουν.

Είναι απορίας άξιον αν συνειδητοποιούν τι ακριβώς έγραψαν και πάνω σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Πάντως όχι «εκτόνωση» δεν είναι αυτό που νομίζουν ορισμένοι ότι είναι.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024