
Το Λιμενικό εξετάζει νέες προσλήψεις
Οι αυξημένες προσφυγικές ροές στο Αιγαίο φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή με στόχο να ενισχυθούν κυρίως οι υπηρεσίες του ΛΣ στο ανατολικό Αιγαίο
Οι αυξημένες προσφυγικές ροές στο Αιγαίο φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με στόχο να ενισχυθούν κυρίως οι υπηρεσίες του ΛΣ στο ανατολικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μελετούν την κατάθεση πρότασης γία την προκήρυξη διαγωνισμού σχετικά με τη πρόσληψη προσωπικού με τον αριθμό να αγγίζει ακόμα και τα 1000 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι στα νησιά του Αιγαίου, μετά τις αποσπάσεις προσωπικού, αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 1300 λιμενικοί (σε πλωτά και σε χερσαίες υπηρεσίες) και περίπου 50 σκάφη του Λ.Σ. ενώ συνδράμουν προσωπικό και σκάφη του Frontex.
Μάλιστα στον Πειραιά και όχι μόνο έχουν αρχίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συζητήσεις για επιστροφή στην παλαιότερη οργανική δύναμη που έφτανε τα 10.250 άτομα, ένα πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Στελέχη του ΛΣ σημείωναν πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη περίοδο στο Αιγαίο (νότιοι άνεμοι) έχουν επηρεάσει τις αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά (μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα) ωστόσο παραμένουν τα στελέχη του Σώματος σε επιφυλακή καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
- Κρήτη: Σοκαριστικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Στο νοσοκομείο ένας σοβαρά τραυματίας
- Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας των τριών ευρωπαίων εισαγγελέων
- Όταν όλα «δείχνουν» Μπαρτσελόνα
- Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Πόσες πιθανότητες έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο της η Αργεντινή
- Eva Douzinas, CEO of the Rauch Foundation, On Open Pen Fish Farming In Greece


