Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW ID. Space Vizzion Concept: Οριοθετώντας τον ηλεκτρικό χώρο

VW ID. Space Vizzion Concept: Οριοθετώντας τον ηλεκτρικό χώρο

Η VW δίνει τα διαπιστευτήρια του επόμενου -μετά τα ID.3 και ID.4- ηλεκτρικού μοντέλου που θα ενταχθεί στην γκάμα των ID παίρνοντας την μορφή ενός πρακτικού station wagon το οποίο αναμένεται να περάσει στην παραγωγή από το 2021 και προς το παρόν θα συστηθεί μέσω ενός αντίστοιχου concept car από την προσεχή έκθεση του Los Angeles.

Μετά την έναρξη παραγωγής του αμιγώς ηλεκτροκίνητου hatchback ID.3 και την επιβεβαίωση παρουσίασης του επίσης ηλεκτρικού crossover ID.4 από το 2020, η VW αποκαλύπτει ποιο θα αποτελέσει το επόμενο μέλος της γκάμας ID παρουσιάζοντας ένα αντίστοιχο πρωτότυπο στην επικείμενη έκθεση του Los Angeles η οποία ανοίγει αυλαία στις 18 Νοεμβρίου.

Το ID. Space Vizzion όπως ονομάζεται το πρωτότυπο μοντέλο αποτελεί προπομπό ενός ευμεγέθους station wagon το οποίο, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, θα διατεθεί σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Kίνα από τα τέλη του 2021.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην έκθεση της Γενεύης του 2018, η VW είχε παρουσιάσει και ένα τετράθυρο, αντίστοιχου μεγέθους πρωτότυπο μοντέλο το οποίο επίσης ονομαζόταν ID.Vizzion, ωστόσο, είναι σαφές ότι το πρακτικό alter ego του αποτελεί μια πιο ρεαλιστική και πιο κοντά στο τελικό προϊόν, προσέγγιση.

Σε ό,τι αφορά τις συστάσεις που δίνουν οι Γερμανοί, το ID. Space Vizzion υπόσχεται: «τον αεροδυναμικό σχεδιασμό ενός grand tourer με την ευρυχωρία ενός SUV».

Όπως ακριβώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα των Γερμανών, αφετηρία και για την νέα station wagon πρόταση αποτελεί η ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα φιλοξενεί μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρίες, με στόχο η αυτονομία να ανέλθει σε 600 χλμ.

Τα πρώτα teasers που έδωσε στη δημοσιότητα η VW, δίνουν μια γεύση και από το εσωτερικό του concept car το οποίο υπόσχεται να αποτελέσει την επιτομή της διαισθητικότητας ως προς την χρήση της πληθώρας των ψηφιακών τεχνολογιών που θα διαθέτει με επίκεντρο ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και, κυρίως, μια ομολογουμένως διόλου ευκαταφρόνητου μεγέθους οθόνη αφής για το infotainment που κυριαρχεί στον τετραθέσιας διάταξης θάλαμο επιβατών.

Πλην των ορατών στοιχείων, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις επενδύσεις προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Το πιο χαρακτηριστικό ίσως είναι ότι το τεχνόδερμα το οποίο επενδύει τα καθίσματα κατασκευάζεται από κατάλοιπα της διαδικασίας παραγωγής χυμών μήλου.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024