Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι χρυσαυγίτικες κότες, ο τελειωμένος «Φύρερ» και οι μικροί «Μιχαλολιάκοι»

Οι χρυσαυγίτικες κότες, ο τελειωμένος «Φύρερ» και οι μικροί «Μιχαλολιάκοι»

Η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής, η ψήφισή της από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, σίγουρα πάνω από 500-600 χιλιάδες, η ένταξή της στα κόμματα του Κοινοβουλίου, η ανοχή που επιδείχθηκε από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος είναι μια από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής δημοκρατίας.

Μια γελοιογραφία μπορεί να αποτυπώσει όσο ένα κείμενο 1.000 λέξεων την πραγματικότητα.

Μπορεί να αποδομήσει ένα πρόσωπο, να εξευτελίσει μια κατάσταση, να αναδείξει γεγονότα που ίσως μας διέφευγαν στην καθημερινότητα.

Η γελοιογραφία του Χαντζόπουλου, η οποία αποτυπώνει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου υπό το φως της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι αυτό που λέει ο λαός… όλα τα λεφτά.

Δείχνει έναν πίθηκο με το σήμα των ναζί στο μπράτσο να «μετεξελίσσεται» σε διάφορα στάδια και να καταλήγει σε… κότα.

Αυτό ακριβώς συνέβη χθες Τετάρτη στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της απολογίας του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο «Φύρερ» της εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να γλιτώσει ο ίδιος τη βαριά καταδίκη για τη δολοφονία Φύσσα, άδειασε όλους τους συντρόφους του.

Εξευτέλισε μερικούς από αυτούς ή στοχοποίησε άλλους προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ωσάν να μην είχε καμιά εμπλοκή ο ίδιος στη γιγάντωση του «τέρατος», ωσάν να μην γνώριζε, να μην επικροτούσε κι ενδεχομένως να μην διέταζε και ο ίδιος τα Τάγματα Εφόδου.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποδείχθηκε δειλός, όπως και οι υπόλοιποι που απολογήθηκαν. Από τον Γιάννη Λαγό και τον Ηλία Κασιδιάρη μέχρι τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Φύσσα.

Όμως, από τον «Φύρερ» δεν θα έπρεπε να περιμένουμε λιγότερα. Εχει δείξει στο παρελθόν ότι ξέρει να αδειάζει τους συντρόφους του προκειμένου να βγει ο ίδιος από το κάδρο.

Καταδικασμένος στα νεανικά του χρόνια για τρομοκρατικές ενέργειες, νοσταλγός της Χούντας, νεοναζί πατενταρισμένος αλλά ταυτόχρονα και τζάμπα μάγκας.

Πάντα κρυβόταν πίσω από τους άλλους, πάντα σκεφτόταν μόνο πώς θα γλιτώσει, ακόμη κι αν αποκήρυττε την ιδεολογία του, όπως έκανε στο δικαστήριο.

Το άδειασμα το έχουν νοιώσει το παρελθόν κορυφαία στελέχη του όπως ο Ζαφειρόπουλος, ο Καλέντζης και κυρίως ο «Περίανδρος».

Τώρα σειρά πήραν ο Μπούκουρας, ο Μπαρμπαρούσης, ο Λαγός. Ολοι θυσία στην ποδιά του Αρχηγού.

Τόσος ήτανε…

Σε συνδυασμό με την αποκήρυξη της ναζιστικής ιδεολογίας και τη γνωστή ρητορική περί «θυματοποίησης» της Χρυσής Αυγής, ο Μιχαλολιάκος δημιούργησε τον καμβά πάνω στο οποίο δόμησε την απολογία του.

«Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήτανε», θα μπορούσε να πει κανείς βλέποντας ένα θλιβερό ανθρωπάκι να προσπαθεί να γλιτώσει την καταδίκη.

Γιατί δεν πρέπει κανείς να το ξεχνά. Ο Μιχαλολιάκος ήταν και είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Κι αν το δικαστήριο αποφασίσει ότι η Χρυσή Αυγή δρούσε εγκληματικά και θέλοντας να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα, τότε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον «Φύρερ».

Η δολοφονία του Λουκμάν, η δολοφονία του Φύσσα, οι ξυλοδαρμοί αλλοδαπών, οι επιθέσεις των Ταγμάτων, οι τσαμπουκάδες εντός κι εκτός Βουλής δεν ήταν τυχαία γεγονότα.

Όπως τυχαία δεν ήταν και η εσωτερική οργάνωση και ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, την οποία τώρα κάνει ότι δεν ξέρει ο Μιχαλολιάκος και το πρωτοπαλίκαρό του ο Παππάς.

Δεν ήταν «νεανικές τρέλες», ούτε «αποκριάτικη ενδυμασία» οι χαιρετισμοί με την παλάμη ψηλά και φορώντας στολές ναζί.

Το πίστευαν, το ήθελαν, τον αναζητούσαν, τους δόθηκε η ευκαιρία να το βάλουν στην ελληνική βουλή.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο. Σε δύο – τρεις μήνες το δικαστήριο θα αποφασίσει ποιοι θα πάνε φυλακή, ποιοι θα πληρώσουν για τη δολοφονία Φύσσα και πώς θα δικαιωθεί η μάνα αυτού του παιδιού.

Όμως, η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής, η ψήφισή της από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, σίγουρα πάνω από 500-600 χιλιάδες, η ένταξή της στα κόμματα του Κοινοβουλίου, η ανοχή που επιδείχθηκε από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος είναι μια από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής δημοκρατίας.

Κάποιοι, βλέποντας τη θλιβερή εικόνα του «Φύρερ» της οργάνωσης θα πρέπει να αναρωτηθούν, γιατί τους ψήφισαν και γιατί τους έδωσαν τη δύναμη να ρίξουν τη σπορά του μίσους στο γόνιμο έδαφος μιας Ελλάδας σε πολιτική, οικονομική και αξιακή κρίση.

Οι μικροί Μιχαλολιάκοι

Και όλοι μαζί θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα ξεριζώσουμε τους «μικρούς Μιχαλολιάκους» που έχουν εμφανιστεί σαν σαπρόφυτα.

Τους διοργανωτές της εκδήλωσης με χοιρινό και μπίρες δίπλα στους πρόσφυγες.

Τους ρατσιστές και φασίστες του διαδικτύου που ρίχνουν καθημερινά της χολή τους.

Τους κρυφοχρυσαυγίτες που περιμένουν στη γωνία για να «αναστήσουν» τη μισαλλοδοξία και τη ναζιστική ιδεολογία.

Τους απάνθρωπους που δεν σέβονται γυναίκες και παιδιά, βασανισμένους πρόσφυγες ή και Ελληνες που ζητούν λίγη ανθρωπιά.

Ολους αυτούς τους μικρούς φασίστες σε κάθε γειτονιά που απειλούν την Ελλάδα στο όνομα της… Ελλάδας, της πατρίδας, των παραδόσεων της χώρας στη φιλοξενία, τη δημοκρατία, την ανοχή στη διαφορετικότητα.

Ας είμαστε, λοιπόν, έτοιμοι. Η Χρυσή Αυγή νικήθηκε πολιτικά, ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του έγιναν κότες, αλλά ο χρυσαυγιτισμός ως ιδεολογία είναι εδώ και είναι απειλητικός.

Και μην ξεχνάμε ποτέ: Ο φασισμός θεραπεύεται διαβάζοντας και ο ρατσισμός θεραπεύεται ταξιδεύοντας.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024