Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξεχνάμε το τέρας του φασισμού και τις αιτίες που το εξέθρεψαν

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξεχνάμε το τέρας του φασισμού και τις αιτίες που το εξέθρεψαν

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου αναφέρει: «Αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» και πως «η έκβασή της αποτελεί ορόσημο για την πολιτική ζωή του τόπου, σε μία κρίσιμη περίοδο για την αναζωπύρωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεών»

«Με τη σημερινή απολογία ενώπιον του δικαστηρίου του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, αυτού που επί 30 χρόνια διευθύνει το ναζιστικό μόρφωμα, του υπεύθυνου για όλες τις πράξεις της, ολοκληρώνεται σήμερα η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ύστερα από σκληρούς αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει πως «η απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» και πως «η έκβασή της αποτελεί ορόσημο για την πολιτική ζωή του τόπου, σε μία κρίσιμη περίοδο για την αναζωπύρωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεών».

«Δεν ξεχνάμε το τέρας του φασισμού και τις αιτίες που το εξέθρεψαν, ούτε τους νεκρούς που άφησε πίσω της η νεοναζιστική συμμορία», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επισημαίνει ότι «ο δημοκρατικός κόσμος, με τη δυναμική του παρουσία στο Εφετείο, ζητάει την παραδειγματική καταδίκη των μελών της φασιστικής οργάνωσης» και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι «η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της, ώστε να κλείσει οριστικά ο κύκλος της εγκληματικής βίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι όμως «η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη όλων μας δεν σταματά στις αίθουσες των δικαστηρίων», για να υπογραμμίσει: «Ειδικά σήμερα που, με αφορμή το προσφυγικό, κάποιοι καλλιεργούν ακροδεξιά αντανακλαστικά ταΐζοντας έτσι το αυγό του φιδιού, η καθημερινή δράση, προκειμένου οι ιδέες και οι πρακτικές της Χ.Α. να οδηγηθούν οριστικά στη λήθη, είναι καθήκον όλων μας».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024