Φωτογραφίες: Automedia

Η τρέχουσα γενιά της Μ5 ξεκίνησε την εμπορική της πορεία μόλις πριν δύο χρόνια, ωστόσο η BMW ήδη εξελίσσει την ανανεωμένη εκδοχή του super sedan της.

Για καλή τύχη του επίδοξου παρατηρητή, η ανανεωμένη και καμουφλαρισμένη Μ5 εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό πλάι-πλάι με την σημερινή εκδοχή της στον χώρο στάθμευσης των εγκαταστάσεων των Βαυαρών στο Nurburgring, ενώ στο φόντο φιγουράρουν μεταξύ άλλων η νέα Σειρά 2 Gran Coupe, η M2 CS αλλά και η Toyota Supra.

Αν και οι μηχανικοί της BMW έχουν επιδείξει ιδιαίτερη επιμέλεια στο καμουφλάζ, η κατ΄αντιπαράσταση εξέταση προδίδει ότι η ανανέωση της Μ5 περιλαμβάνει πιο στενά φωτιστικά σώματα ενώ διαφορετική δείχνει η σχεδίαση των καθέτων που βρίσκονται στο εσωτερικό των χαρακτηριστικών «νεφρών».

Αλλαγές αναμένονται επίσης στον προφυλακτήρα, στο σχήμα των εισαγωγών αέρα αλλά και στις πτυχώσεις που τα περιβάλλουν χωρίς ωστόσο προς το παρόν να είναι σαφής η φύσω των μεταβολών εξαιτίας του αποτελεσματικού καμουφλάζ.

Από άλλα πρωτότυπα που εντοπίστηκαν να γράφουν γύρους στην απαιτητική γερμανική πίστα, γίνεται εξίσου σαφές ότι η M5 θα διαθέτει ανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία επωφελούνται επίσης από νέα γραφικά, ενώ απαράλλακτος δείχνει προς το παρόν τουλάχιστον ο πίσω προφυλακτήρας.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη είδηση σε σχέση με την ανανεωμένη εκδοχή της Μ5 είναι η πρόθεση των Βαυαρών να διευρύνουν την γκάμα της με μία ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση η οποία θα βρεθεί πάνω από την Competition, υιοθετώντας τα διακριτικά CS.

Όπως προκύπτει από προηγούμενες λήψεις του φωτογραφικού φακού, η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να προσφέρει περισσότερη ισχύ από τους 625 ίππους της έκδοσης Competition, φροντίζοντας να τονίσει εξωτερικά τις ιδιαιτερότητές της με χρυσής απόχρωσης ζάντες και μια σειρά από αιχμηρότερα και πολυπληθέστερα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι η επιπλέον ισχύς θα προέλθει από ένα νέο V8 κινητήρα με μικρότερο κυβισμό από τον γνώριμο των 4,4 λίτρων ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί, είναι κατά πόσο η νέα CS έκδοση θα εμφανιστεί ταυτόχρονα με την ανανεωμένη εκδοχή της Μ5 το 2020 ή οι Βαυαροί σκοπεύουν να τη λανσάρουν αργότερα στον κύκλο ζωής του μοντέλου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο