Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενωμένοι Μακεδόνες: Οι ακροδεξιοί πίσω από τη μάσκα των «αγανακτισμένων» πολιτών

Ενωμένοι Μακεδόνες: Οι ακροδεξιοί πίσω από τη μάσκα των «αγανακτισμένων» πολιτών

«Αγανακτισμένοι» πολίτες ξεπηδούν καθημερινώς, μόλις ανακοινώνεται ότι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στην περιοχή τους.

Η ακροδεξιά ρητορική και οι αντιδράσεις από φασιστοειδή έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται σαν δηλητήριο στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα μετά τις κινήσεις της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει τα νησιά και να μετεγκαταστήσει τους πρόσφυγες σε δομές της ενδοχώρας.

«Αγανακτισμένοι» πολίτες ξεπηδούν καθημερινώς, μόλις ανακοινώνεται ότι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στην περιοχή τους.

Κάποιοι επιλέγουν να ντυθούν… μακεδονομάχοι ενώ άλλοι επιλέγουν πιο… εναλλακτικές μεθόδους διαδήλωσης καλώντας μέχρι και σε μπάρμπεκιου, έξω από τις προσφυγικές δομές.

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, στη Βουλή, ο οποίος χαρακτήρισε «σαδισμό» και «κτηνωδία» τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Εξηγώντας, όμως, τις δηλώσεις του στο One Channel, ο Χ. Γιαννούλης, διευκρίνισε πως αναφερόταν στη διαμαρτυρία που προγραμματίζουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» κατά των μεταναστών, με «μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ».

Ποιοι είναι όμως οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» και τι μας θυμίζουν;

Μπαίνοντας κάποιος στη σελίδα τους, μια ματιά είναι αρκετή για να καταλάβει το «ποιόν» της ομάδας.

Προσομοιώσεις «μάχης» με paint ball, υποστηρικτές του ακροδεξιού ιταλού πρωθυπουργού Σαλβίνι, μισαλλόδοξα και ισλαμοφοβικά μηνύματα είναι κάποια από όσα απαρτίζουν το προφίλ τους.

Δημοσιεύτηκε από Ενωμένοι Μακεδόνες στιςΤετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

Μάλιστα, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» είχαν αποπειραθεί να συμμετάσχουν, με το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ωστόσο να απορρίπτει το αίτημά τους.

Η ίδιοι έχουν αναρτήσει κάλεσμα με το οποίο καλούν σε «μπάρμπεκιου πάρτυ – διαμαρτυρία κατά τη λαθρομετανάστευσης» με «άφθονο χοιρινό κρέας και αλκοόλ» στα Διαβατά, λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Δημοσιεύτηκε από Ενωμένοι Μακεδόνες στιςΠαρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

Το «Straight Pride Parade»

Στις 22 Ιουνίου οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» καλούν το πρώτο «Straight Pride Parade» στη Θεσσαλονίκη.

«Στηρίζουμε την Ελληνική οικογένεια. Θέλουμε λύσεις για το δημογραφικό, την υπογεννητικότητα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μέση Ελληνική οικογένεια. Στηρίζουμε επίσης τις παραδόσεις, τις διαχρονικές αξίες και το κλασσικό πρότυπο της οικογένειας. Όλοι όσοι λοιπόν πιστεύουμε σε αυτές τις αξίες έχουμε ραντεβού το Σάββατο 22 Ιουνίου, ώρα 19.00μ.μ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη! Όλοι εκεί!» ήταν το μήνυμα με τον οποίο καλούσαν τον κόσμο.

Δημοσιεύτηκε από Ενωμένοι Μακεδόνες στιςΣάββατο, 8 Ιουνίου 2019

Ετοιμοι για… μάχη

Από το… πρόγραμμα τους δε λείπουν και οι… εικονικές μάχης, μέσω του paint ball. Όπως αναφέρουν άλλωστε σε ανάρτησή τους, «είναι ο καλύτερος τρόπος ρεαλιστικής εκπαίδευσης για πυρ και κίνηση, για την ανάπτυξη ομαδικότητας, αλλά και για να πάρει κανείς μια αίσθηση συνθηκών πεδίου μάχης».

Δημοσιεύτηκε από Ενωμένοι Μακεδόνες στιςΔευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Δημοσιεύτηκε από Ενωμένοι Μακεδόνες στιςΣάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

«Το Paintball είναι το άθλημα εξομοίωσης μάχης, αστικού και ανοιχτού πολέμου. Είναι ο καλύτερος τρόπος ρεαλιστικής εκπαίδευσης για πυρ και κίνηση, για την ανάπτυξη ομαδικότητας, αλλά και για να πάρει κανείς μια αίσθηση συνθηκών πεδίου μάχης.

Οι Ενωμένοι Μακεδόνες σας προσκαλούν στον αγώνα Paintball-»Έσο έτοιμος». Ευπρόσδεκτοι όλοι μάχιμοι άντρες- …αλλά και οι μάχιμες γυναίκες. Πληροφορίες στο inbox των Ε.Μ.»

Τα «τσάμπα λεφτά» στους πρόσφυγες

Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε και οι αναρτήσεις τους όσον αφορούν τους πρόσφυγες, στις οποίες δε λείπει βέβαια η «καραμέλα» ότι «τρώνε» τα λεφτά των ελλήνων φορολογούμενων.

Η ανάρτηση τους, στην οποία απεικονίζονται άτομα έξω από ένα ATM στη Σάμο, σύμφωνα με όσα γράφουν, να περιμένουν να λάβουν το μηνιαίο επίδομα, αναφέρουν: «Λαθρομετανάστης: Τσάμπα λεφτά! Ευχαριστώ Σάμος!», είναι μια από τις πολλές μέσω των οποίων εκφράζουν το μίσος τους κατά των προσφύγων.

Το βίντεο: https://www.facebook.com/watch/?v=2551755331734491

Δημοσιεύτηκε από Ενωμένοι Μακεδόνες στιςΤρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024