Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
KIA Futuron Concept: Όψεις ηλεκτρικού μέλλοντος

KIA Futuron Concept: Όψεις ηλεκτρικού μέλλοντος

Η κορεατική φίρμα δίνει από την μακρινή Κίνα το σχεδιαστικό στίγμα των ηλεκτροκίνητων προτάσεών της για το άμεσο μέλλον.

Ένα φουτουριστικό όσο και κομψό πρωτότυπο coupe SUV παρουσιάζει η κορεατική φίρμα στη διεθνή έκθεση εισαγωγών της Σαγκάης (CIIE) δίνοντας τις κατευθυντήριες για την εικόνα που θέλει να δώσει στα ηλεκτρικά της μοντέλα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Το Futuron όπως ονομάζεται περιγράφεται ως ένα sports car με SUV εμφάνιση και βασίζεται σε μια νέα αρχιτεκτονική εξαρχής σχεδιασμένη υπό το σκεπτικό της ηλεκτροκίνησης.

Αν και η KIA δεν μπαίνει στον κόπο να δημοσιοποιήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, κάτι διόλου ασυνήθιστο με δεδομένο τον φουτουρισμό που αποπνέει  το πρωτότυπο φροντίζει να επισημάνει ότι πρόκειται για τετρακίνητο όχημα.

Αυτό που επίσης  φροντίζει να επισημάνει η ΚΙΑ είναι ότι το συνολικού μήκους 4,85 μέτρων Futuron διαθέτει μεταξόνιο 3,0 μέτρων ενώ χάρη στο ιδιαίτερα χαμηλό ύψος το οποίο διαμορφώνεται σε μόλις 1,55 μέτρα, υπόσχεται μια εξαιρετικά δυναμική υπόσταση χωρίς όμως να τίθεται σε δεύτερη μοίρα η άνεση των επιβατών.

Το παζλ της ελκυστικής του εικόνας συμπληρώνει η παρουσία μιας επαναπροσέγγισης στο γνώριμο μοτίβο της γρίλιας της ΚΙΑ η οποία στην προκειμένη περίπτωση, επιστρέφει σε μια πιο επιβλητική μορφή διαθέτοντας και τη δυνατότητα φωτισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην πανοραμική ηλιοροφή η οποία είναι εμπνευσμένη ως σχήμα από την κοπή των διαμαντιών και φιλοξενεί μια σειρά από ραντάρ με τεχνολογία laser τα οποία σε συνδυασμό και με πανίσχυρους επεξεργαστές και τη σουίτα συστημάτων ασφαλείας, εξασφαλίζουν στο κορεατικό μοντέλο τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Με αυτό δεδομένο, όταν είναι ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το τιμόνι καταδύεται στο ταμπλό και τα μπροστινά καθίσματα μπαίνουν αυτόματα σε θέση ανάκλισης εξασφαλίζοντας στους επιβαίνοντες εμπειρία ανάλογης άνεσης με την παραμονή τους σε καθίσματα α΄θέσης σε αεροσκάφος.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το Futuron δεν πρόκειται να περάσει ως έχει στην παραγωγή, ωστόσο τόσο η ηλεκτροκίνηση όσο και η αυτόνομη οδήγηση είναι γνωστό ότι βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των Κορεατών.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024