Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αποτελούμενη από τον Νίκο Σοφιανό, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ και τον Γιάννη Δελλή, βουλευτή του ΚΚΕ, συναντήθηκε σήμερα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά από πρόσκλησή της.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τον νομοθετικό προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «από την πλευρά του ΚΚΕ τονίστηκε ότι το φλέγον ζήτημα σήμερα είναι να λυθούν με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας τα σοβαρότατα προβλήματα στο σύνολο των συνθηκών φοίτησης και εκπαίδευσης των μαθητών στα σχολεία, των νέων που βρίσκονται στα ΑΕΙ της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, η ανάγκη για έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ, η άμεση επίλυση του προβλήματος των μετεγγραφών των φοιτητών, η συνολικότερη ανάγκη για ανέγερση νέων εστιών».

Ως προς τον χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τονίστηκε η ανάγκη για άμεσους μόνιμους διορισμούς στα σχολεία, που θα καλύψουν τα σοβαρά κενά που υπάρχουν, η εξασφάλιση ουσιαστικών όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία της προσχολικής αγωγής. Επίσης, από την πλευρά του ΚΚΕ, αναδείχτηκαν μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του ευαίσθητου χώρου της Ειδικής Αγωγής.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει αυτά τα ζητήματα μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τις παρεμβάσεις του.

Τέλος, ως προς τα γενικότερα ζητήματα της πορείας των πανεπιστημίων και της στρατηγικής της κυβέρνησης, όπως εκτέθηκε, «τονίστηκε από την πλευρά του ΚΚΕ ότι δεν υπάρχει έδαφος συγκλίσεων.

Η θέση του ΚΚΕ πηγάζει από τη συνολικότερη τοποθέτησή του για τα πανεπιστήμια, που δεν θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις και θα έχουν στο επίκεντρό τους τις ανάγκες μιας κοινωνίας, όπου το κριτήριο του κέρδους θα έχει βγει από τη μέση και ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός για την απορρόφηση των αποφοίτων επιστημόνων θα εδράζεται στο γεγονός ότι ο πλούτος που θα παράγεται θα ανήκει στους εργαζόμενους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας