Χειροπέδες στην Τζέιν Φόντα για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα
Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιν Φόντα συνελήφθη για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα διαδηλώνοντας για την κλιματική αλλαγή.
Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιν Φόντα, φορώντας το αναγνωρίσιμο κόκκινο πανωφόρι της, συνελήφθη για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα διαδηλώνοντας ενάντια στην απραξία των πολιτικών στις ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή.
«Μία νύχτα στη φυλακή»
«Τούτη τη φορά ίσως χρειασθεί να περάσω τη νύχτα στη φυλακή, όμως δεν με νοιάζει», δήλωσε η γνωστή για την ακτιβιστική δράση της ηθοποιός στους δημοσιογράφους, οι οποίοι κατέγραφαν τη στιγμή που οι αστυνομικοί της περνούσαν χειροπέδες.
«Μία νύκτα για εμένα είναι παιχνιδάκι», αστειεύτηκε η Φόντα, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της ακτιβιστικής της δράσης.
Μαζί με περίπου άλλους τριάντα διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και οι ηθοποιοί Ροζάνα Αρκέτ και Κάθριν Κίνερ καθώς και άλλοι διάσημοι προσκεκλημένοι, η Φόντα πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία, τραγουδώντας, στην είσοδο διοικητικού κτιρίου του Κογκρέσου, όπου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις.
Εχουν συνηθίσει τη διαδικασία…
Η Φόντα περίμενε τους αστυνομικούς, που πλέον έχουν συνηθίσει τη διαδικασία, να παρέμβουν και να την οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.
Σύμβολο της κινηματογραφικής οθόνης για τους διάσημους ρόλους της, η Φόντα από τη δεκαετία του ’70 πρωταγωνιστεί επίσης και στους αγώνες για την ειρήνη και τον φεμινισμό.
Παρά τα 82 χρόνια της, η ίδια «εμπνεόμενη από την Γκρέτα Τούνμπεργκ και τους μαθητές που διαδηλώνουν» στρατεύθηκε ενεργά στο κίνημα για την κλιματική αλλαγή, για να υπενθυμίσει «πως βρισκόμαστε ενώπιον μίας κρίσης που μπορεί να καθορίσει εάν τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα έχουν μέλλον».
Πηγή: ΑΠΕ
- Παρελθόν και επίσημα από την Τσέλσι ο Μαρέσκα
- «Γραμμένο για το γιο μου»: Η Άντζελα Δημητρίου για τη σπαρακτική ιστορία πίσω από το κομμάτι της «Ποια θυσία»
- Η Μάρτζορι Γκριν απολογείται για την αφέλειά της: Πώς από μαζορέτα του Τραμπ, μεταμορφώθηκε σε εχθρό του
- Ελβετία: Η χώρα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της – Μαρτυρίες επιζώντων για το πώς ξεκίνησε η φωτιά
- Βεζένκοφ: «Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης»
- Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράν – Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων
