Ο αμερικανός υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι θα αρνηθεί να καταθέσει ενώπιον των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθεί η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η Σέιλιν Χάινς, εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Μάρτυρας ο αμερικανικός λαός… »

«Ο υπουργός δεν θα συμμετάσχει σε κλειστή έρευνα στην οποία απαγορεύεται να παρίσταται συνήγορος του υπουργείου», τόνισε η εκπρόσωπος.

«Εάν η επιτροπή ενδιαφέρεται να ακολουθήσει σοβαρή διαδικασία, ευχαρίστως να αποστείλουν πρόσκληση στον υπουργό για να συμμετέχει σε ανοικτή ακρόαση, στην οποία θα παρίσταται και ο δικηγόρος του υπουργείου και θα μπορεί να είναι μάρτυρας της διαδικασίας και όλος ο αμερικανικός λαός», πρόσθεσε η ίδια.

Ποιοι έχουν κληθεί

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο αμερικανός υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι και ο διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Ράσελ Βον είχαν κληθεί να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα για την υπόθεση.

Την είδηση μετέδωσε σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχο που εμπλέκεται στην ερευνητική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ερχόμενη Τετάρτη έχουν κληθεί να καταθέσουν ο σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών Ούρλιχ Μπρέχμπουλ και ο υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για τις πολιτικές υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ.

Πηγή: ΑΠΕ